Autonieuws

BMW 2-serie Cabriolet M Performance wil M zijn

Bij BMW spreekt de letter M boekdelen. Een model die deze letter achterop zijn kofferklep draagt is vaak een heerlijk rij-ijzer, al staat daar een stevig prijskaartje tegenover. Mee eens? Dan is er altijd nog M Performance, dat BMW's aflevert die tegen de echte M's aanleunen tegen een zachtere kostprijs. Hun laatste toevoeging is de 2-serie Cabriolet.

Bij de BMW 2-serie Cabriolet M Performance draait het zowel om accessoires voor een sportiever uiterlijk als technische modificaties die BMW's slogan Freude am Fahren naar een hoger niveau tillen. Zo geniet de 220d Cabriolet M Performance een extra 14 pk, wat het totaal naar 204 paarden brengt. Het gestegen vermogen maakt een alleraardigst verschil, want de sprint is na de behandeling maar liefst 0,3 seconden sneller geklaard. Dit extra vermogen wordt overigens behaald door onder meer een update in het motormanagementsysteem en een grotere intercooler. Om ervoor te zorgen dat je op tijd stilstaat worden de standaard remmen vervangen door M Performance exemplaren. Tevens zijn ze lichter van gewicht wat een beter stuurgevoel en wegligging oplevert.

Black on White
Het uiterlijk vertoon bestaat onder meer uit een zwarte omlijsting van de 'nieren', een zwarte striping over de flanken en de zijskirts plus een in de carrosseriekleur gespoten diffuser. Deze laatste herbergt bovendien twee chromen uitlaatsierstukken. Een carbon-afwerking van de eindpijpen kan ook. Dit past dan weer goed bij de carbon spiegelkappen. Rollen doet de 2-serie M Performance op 19 inch lichtmetalen velgen die verkrijgbaar zijn in een gepolijste kleur of een bi-colour.

Race Display
Van binnen is er natuurlijk ook het een en ander aangepast. Zo is er vooral meer carbon en alcantara te vinden voor een flink sportiever interieur. De materialen zijn terug te vinden op de schakelpook, handrem, middenconsole, armsteun en stuurwiel. Deze kan eventueel worden uitgerust met een geïntegreerd Race Display. Verlichte dorpels en de onmisbare M-badges maken het geheel af tot een zeer smakelijk pakket.

Gerelateerde artikelen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

BMW 2-serie Coupé, Cabriolet en M2 opgefrist

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio
> Artikel lezen

Orderboeken BMW 2-serie Cabriolet voor geopend

Autonieuws
Orderboeken BMW 2-serie Cabriolet voor geopend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.