Autonieuws

Hyundai maakt de blits met Santa Cruz Crossover Truck Concept

Ben jij een sociaal, actief leven leidend persoon onder de 30 jaar? Dan is de Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept speciaal voor jou. Deze compacte SUV en pick-up ineen is volgens de Zuid-Koreanen het ideale vervoersmiddel voor je bezige levensstijl. Hyundai liet 'm debuteren op de NAIAS in Detroit.

De zogenoemde 'Millennials, urban adventurers', voor hen heeft Hyundai de Santa Cruz Crossover Truck Concept ontworpen. Zijn modelnaam is een hele mond vol en een mengelmoes van termen, maar dat is de conceptcar zelf dan ook. Volgens Hyundai betreft het een SUV met de (kenmerkende) laadbak van een pick-up. Maar wanneer jij de Santa Cruz toch vooral een pick-up met SUV-trekjes vindt, wordt daar vast niet moeilijk over gedaan. Het concept omarmt in elk geval beide carrosserietypen, waardoor je altijd ruimte hebt voor al je te vervoeren spullen. Overschrijdt de lading net de maximaal te laden capaciteit? Dan is de laadvloer optioneel te verlengen. Om ervoor te zorgen dat alles veilig binnen de bak blijft is er tevens een afdekplaat aan te vinken op de optielijst.
Enige luxe is er in de vorm van LED-mistlampen, grote lichtmetalen velgen, Brembo-remschijven en twee extra portieren waardoor de passagiers op de tweede zitrij gemakkelijker kunnen in- en uitstappen. Deze deuren scharnieren aan de achterzijde, waardoor het in feite kleine suïcidedeuren zijn.

Destination unknown
Achter de grote honinggraat-vormige grille ligt een 2.0 liter turbodiesel met een vermogen van 190 pk en 407 Nm. Vanzelfsprekend is de aandrijving verdeeld over alle vier de wielen, voor zo veel mogelijk tractie op het asfalt en daar waar geen asfalt in velden of wegen te bekennen is. Het gemiddelde verbruik bedraagt volgens de makers 7,8 l/100 km, wat voor zo'n grote pick-up niet eens heel slecht is. Of Hyundai ook serieuze (productie)plannen heeft, is niet over gesproken, maar stilletjes gaan we duimen.

Gerelateerde artikelen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.