Autonieuws

Porsche 911 Targa GTS meteen al voorzien van prijs

Porsche haalt de 50ste verjaardag van de 911 Targa nog maar eens aan bij de introductie van diens GTS-uitvoering. Het model beschikt over dezelfde eigenschappen als de gesloten 911 Coupé GTS en is vanaf eind maart te koop voor € 172.401,-.

Omdat de Porsche 911 Targa er niet als Turbo is, is de GTS meteen de aanvoerder van het Targa-leveringsprogramma. Qua uitstraling, op de dakconstructie na, is de semi-cabriolet als GTS krek eender aan zijn coupé-broeder, de nog niet eens zo lang geleden gelanceerde 911 Coupé GTS. Of eigenlijk moeten we zeggen de vierwielaangedreven variant daarvan, want de Targa GTS is verkrijgbaar met louter achterwielaandrijving.

Aangedikt uiterlijk
Kenners weten dan al wat ze zoal krijgen voorgeschoteld, en dat is namelijk een stel bredere heupen als onderdeel van de widebody-carrosserie en zwarte 20 inch wielen met een centrale wielmoer. In de voorbumper is een luchtopening voor de extra radiateur opgenomen. Ook details als de specifieke buitenspiegels, de donker getinte koplampen met standaard Bi-Xenon Porsche Dynamic Light System en zwarte afwerkingsaccenten maken de 911 Targa GTS herkenbaar.

Sports Chrono Pakket

Ook het interieur is uitgesproken sportief. De standaard sportstoelen zijn meervoudig verstelbaar. Voor de interieurbekleding wordt veel gebruik gemaakt van alcantara. Ook standaard is het onder Porsche-kopers erg populaire Sports Chrono Pakket, dat onder meer bestaat uit een centraal op het dashboard geplaatste stopwatch, het Porsche Active Suspension Management-sportonderstel en een sportuitlaatsysteem.

430 pk
De vierwielaandrijving van de 911 Targa GTS krijgt de aandrijfkrachten aangevoerd door een zescilinder-boxer met 430 pk. In combinatie met de PDK-transmissie met dubbele koppeling valt er in 4,3 seconden naar de 100 km/h te spurten. De topsnelheid ligt op 300 km/h, ook voor de versie met handbak die € 172.401,- kost. Met PDK dient € 178.011,- te worden betaald.

Gerelateerde artikelen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.