Autonieuws

Geen brullende V8 meer voor Ford F-150 Raptor

Nieuws over pick-up's is niet vaak aan de orde van de dag op Autowereld.com, maar voor de Ford F-150 Raptor hebben we een enorme zwak. Diens brullende V8 gaat namelijk door merg en been, in positieve zin uiteraard. Maar dat was eens nu de nieuwe generatie is voorgesteld.

Eventjes heeft Ford de andere merken op de Detroit Motor Show hun moment van aandacht gegund, om vervolgens alle beursschijnwerpers op zich gericht te krijgen na het onthullen van een nieuwe GT, de Mustang GT350R en deze F-150 Raptor.
Net als bij de nieuwe GT is daar treurig aan dat 'ie niet meer geleverd zal worden met een bruut van een V8. Ook bij de nieuwe F-150 Raptor is Ford overgestapt op een geblazen V6. Het goede nieuws is dan weer dat de Ecoboost-zescilinder krachtiger is dan de uitgezwaaide achtpitter. Hoeveel pk's het nieuwe blok op alle wielen zet wil Ford nog niet kwijt, maar dat zullen er geheid meer zijn dan 411 pk. Dat is Ford aan haar stand en de F-150 Raptor verplicht.

10-traps automaat
De F-150 Raptor is echt vanaf een leeg vel papier ontwikkeld en dat gaf de techneuten de kans de architectuur en de techniek van 's werelds bruutste pick-up nog eens goed onder de loep te nemen. Het resultaat? Onder meer een gewichtsbesparing van liefst 500 Amerikaanse ponden, wat gelijk staat aan 227 kilogram. Dat scheelt. Des te knapper is dat Ford helemaal niet spaarzaam is omgesprongen met technische noviteiten. Zo is een (ongetwijfeld niet vederlichte) 10-traps automaat standaard, evenals race-dempers en -veren van Fox Racing Shox en terreinschoeisel van BFGoodrich overigens.

Gerelateerde artikelen

Ken Block kiest opnieuw voor klassieke Ford

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.