Autonieuws

GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto

Dit is de Kia Morning, bij ons beter bekend als de Picanto. Kia heeft 'm opgefrist voor de thuismarkt, waaruit op te maken valt dat de onze Picanto waarschijnlijk snel hetzelfde lot ondergaat.

Kia introduceerde de Picanto al weer in 2011 en het uiterlijk ervan doorstaat de tand des tijds met verve. Toch besloot Kia om in Zuid-Korea alvast een facelift door te voeren, wat zoal uitmondt in hertekende bumpers rondom en andere mistlampen aan de voorzijde. Daarnaast zijn de koplampen hertekend voor een frisse look. De grille is tegelijkertijd iets gegroeid in omvang.

Onzekerheden
Er is ook een foto van het interieur vrijgegeven, maar de vernieuwingen daaraan laten zich lastig ontdekken. Dat Kia het binnenste geheel ongemoeid laat, is moeilijk voor te stellen, dus mogelijk komen de vernieuwingen nog aanbod wanneer de vernieuwde Picanto wordt gepresenteerd.
Over de techniek is eveneens weinig bekend vooralsnog. Er gaan geluiden de ronde dat er een nieuwe 1.0 liter driecilinder-turbobenzine in aantocht is, maar dat is in feite nog een gerucht. En daarmee blijft de turbo-loze driecilinder de enige beschikbare krachtbron.

Op welk moment we gaan kennismaken met de gefacelifte Picanto is afwachten. Wij zetten in op komend maart tijdens de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Verjongingskuur voor Kia Picanto aanstaande

Spyshots
> Artikel lezen

Driedeurs Kia Picanto heeft sportievere look

Autonieuws
Driedeurs Kia Picanto heeft sportievere look
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.