Autonieuws

Nieuwe Chevrolet Volt doet een kiekeboe

Autofabrikanten die nieuws te melden hebben laten steeds vaker hun gezicht zien op de Consumer Electronics Show (CES), dé elektronicabeurs van het westelijk halfrond. Neem Chevrolet, dat op de 2015-editie de nieuwe Volt eventjes het podium op rolde.

De jaarlijkse CES in Las Vegas staat traditioneel in het teken van de nieuwste gadgets die stuk voor stuk een plezieriger mensenleven beloven. Ook de automobiel wordt al meer als zodanig gezien, niet in de laatste plaats vanwege het feit dat gadgets en de auto al meer samenklonteren. Bovendien is het nu eenmaal zo dat menig autokoper (ook) een zwak heeft voor elektronische hebbedingetjes en de liefhebber daarvan op zijn beurt een gelikte auto wel kan waarden. Kortom, legio redenen waarom op de CES steeds vaker een hoekje wordt gereserveerd voor autonieuws.

Chevrolet Volt
Afijn, terug naar de Volt. In de aanloop naar de officiële onthulling op de Detroit Motor Show, die volgende week de deuren opent, liet die op de CES al heel eventjes een glimp van zichzelf zien. Nou ja, glimp? Chevrolet was zo aardig ‘m poedelnaakt bijna helemaal het podium op te rijden. Enkel de achterzijde bleef nog onder een doek gehuld, maar dat is – na een eerdere teaser – slechts een kwestie van knippen en plakken en een beetje fantasie gebruiken. Hoe dan ook, er kan gerust al wel geconcludeerd worden dat de Volt optisch heel erg zichzelf is gebleven.

Zuiniger
Onderhuids is de nieuwe Volt enerzijds een evolutie en anderzijds compleet nieuw. Nog altijd zal de aandrijflijn bestaan uit een verbrandingsmotor (als range-extender) in combinatie met een elektrische krachtcentrale, maar hierin zijn naar verluidt wel wijzigingen aangebracht. Zo zou de 1.4 liter benzinemotor vervangen zijn door een 1.5 liter groot exemplaar en is het systeemgewicht gedaald met zo'n 50 kilogram. Dit alles is natuurlijk gedaan om de Volt nog zuiniger en schoner te maken en de (elektrische) actieradius te vergroten.

Vergeefs
Maar heeft het wel zin om uitgebreid uit te wijden over de nieuwe Volt? Chevrolet vertrekt immers uit Europa en daarmee ook de Volt. Een lancering in Europa is dan ook onzeker. ‘Maar we hebben de Opel Ampera als evenknie toch nog?’ Nou, daarvan is nog maar de vraag of die überhaupt een vervolg krijgt gezien de zwaar teleurstellende verkopen tot dusver.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Volt in alle opzichten beter

Autonieuws
Chevrolet Volt in het nieuw
> Artikel lezen

Chevrolet verspreidt plaagstukje van nieuwe Volt

Autonieuws
Chevrolet verspreidt plaagstukje van nieuwe Volt
> Artikel lezen

Prijsverlaging en modeljaarwijzigingen Chevrolet volt

Autonieuws
Prijsverlaging en modeljaarwijzigingen Chevrolet volt
> Artikel lezen

Brandgevaar Volt en Ampera wordt verholpen

Autonieuws
Brandgevaar Volt en Ampera wordt verholpen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.