Autonieuws

MG toont zijn eerste crossover: de GTS

Na de Chinese overname is het tamelijk rustig gebleven rond het ooit roemruchte Engelse merk MG. Maar nu laat het zich dan toch weer eens zien. Met een nieuwe crossover die luistert naar de naam GTS.

Waarschijnlijk doet het uiterlijk van de gloednieuwe MG GTS bij weinig mensen een belletje rinkelen. Toch is de auto al eens voorbijgekomen. De vorig jaar getoonde CS Concept stond namelijk model voor de GTS. En er zijn verrassend weinig veranderingen gemaakt, waardoor het uiterlijk modern aandoet.
Onder de motorkap geldt hetzelfde verhaal. Een tweeliter met turbo zorgt voor 220 pk en 349 Nm. Schakelen kan enkel via een zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling. In combinatie met vierwielaandrijving, indien de koper hiervoor kiest, sprint hij in precies acht seconden naar 100 km/h. Mocht de MG GTS ook naar Europa komen, wat we betwijfelen, dan is een nieuwe 1.0 liter driecilinder GDI, net als de 1.4 en 1.5 liter motoren, voor ons vooral interessant.

Engeland
De MG GTS zal zijn debuut maken in China, waar hij vooralsnog enkel te koop zal zijn. In 2016 komt hij pas naar Europa, maar alleen het Verenigd Koninkrijk. Of er daarna nog meer Europese landen inzitten, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.