Autonieuws

Ariel Nomad

Ariel Nomad: ultiem offroad rijplezier

De kleine Britse autobouwer Ariel kennen we eigenlijk vooral van de indrukwekkende Atom. Een radicale open sportwagen die z’n super lage gewicht als troef heeft om prestaties neer te zetten die menig supercar tot schaamrood dwingen. Met de Nomad gaat Ariel nu ook voor extreem plezier in het terrein zorgen.

Ariel Nomad brengt
De Nomad is een achterwielaangedreven terreinbuggy. Vermogen komt nog steeds van een 200 pk sterke 2.4 liter Honda-motor en een handbediende zesbak zorgt voor de overbrenging. Een standaard limited-slip-differentieel maximaliseert de tractie, maar hoewel de Nomad over een grote rolkooi beschikt, blijft gewicht z’n voornaamste troef. Hij zet slechts 700 kg op de weegschaal, slechts 150 kg meer dan de extreem lichte Atom.

Prestaties?

Die geeft Ariel nog niet vrij, en ze zullen bovendien sterk afhankelijk zijn van de gekozen velgen en banden. Er zullen een hoop verschillende combinaties aangeboden worden, afhankelijk van het terrein waarop de Nomad ingezet zal worden. Wat nu echter ook al vast staat: er zijn nog versies met meer vermogen op komst én je zal tegen een meerprijs ook een geavanceerder (lees: elektronisch gestuurd) differentieel kunnen kiezen.

Wanneer?
Ariel zal de Nomad in januari officieel presenteren. Maar als we de woorden van de Britten goed begrijpen zal het nog wel even duren voordat het model daadwerkelijk leverbaar wordt. Er zal nog een intensieve test- en ontwikkelingsperiode volgen. Maar als hij eenmaal klaar is dan hebben we wel met een uniek speeltje te maken.
Hans Winter
Door Hans Winter
Ariel Nomad brengt

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers