Autonieuws

Lamborghini en Pirelli schouder aan schouder

Al decennialang zijn Lamborghini en Pirelli elkaars steun en toeverlaat. Sinds de oprichting in 1963 verlaat geen geweldenaar de fabriek in Sant’Agata zonder schoeisel van die laatste. Zo’n lange vriendschap vraagt om een speciale editie.

Waarom hoogdravend doen als een simpele samentrekking de lading perfect dekt. Deze speciale vrienden-editie luistert daarom naar de weinig exotische naam Lamborghini Aventador LP700-4 Pirelli Edition. Geen poespas, al wordt de auto hier en daar gekenmerkt door enkele unieke en fraaie ornamenten.

Two-tone
Zo is de koets altijd in twee kleuren gehuld. Kopers kunnen kiezen uit twee opties: de bovenste helft van de auto (dak, motorkap, spiegelkappen en luchtinlaat) in matzwart, gecombineerd met een onderste helft in Giallo Spica, Rosso Mars, Bianco Isis, Nero Aldebaran, Grigio Liqueo of Grigio Ater of een glanzend zwarte bovenzijde in combinatie met een van de vier mat gekleurde onderzijden, te weten Bianco Canopus, Nero Nemesis, Grigio Adamas en Grigio Titans. Strikt genomen zijn er dus 10 kleurencombinaties mogelijk. Wat elke two-tone kleurstelling dan weer gemeen heeft is een tweetal rode lijnen die over de lengteas van de Lamborghini lopen. Een verwijzing naar het subtiele handelsmerk van Pirelli.

Rode of gele klauwen
Een rode lijn is ook te vinden op de wang van elke band van de 20 inch wielen voor en 21 inch velgen achter. De wielen zelf zijn uitgevoerd in het zwart, met daarachter remklauwen in het rood of geel (indien de carrosserie in Mars Red is gespoten). In het interieur laat de Lamborghini Pirelli Edition deze tinten terugkomen in combinatie met veel zwart alcantara. Uiteraard ontbreekt een speciale plaquette met daarop het specifieke serienummer van de gelimiteerde oplage ook niet. Kopen? Bestellen kan per direct, waarna de overhandiging vanaf volgend jaar zomer volgt.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.