Autonieuws

Rolls-Royce glinstert met Suhail Collectie

Rolls-Royce bouwt werkelijk rijdende meesterwerken. Desondanks is er toch nog een Bespoke-afdeling voor extreem veeleisende klanten. Nieuw tot dat exclusieve programma is de Suhail Collectie waarvoor desgewenst de Phantom, Phantom Coupé, Ghost en Wraith model staan.

De nieuwe specials van Rolls-Royce dragen als gemene deler de Arabische naam voor een sterrenstelsel dat bij nacht zichtbaar is aan de zuidelijke horizon in het historische Arabië. Het is een eerbetoon aan de wetenschapper Ibn al-Haitham, een Perzische astronoom en wiskundige die leefde in de tiende eeuw. Ter aanvulling zijn de koetswerken gespoten in het exclusieve Moonstone Pearl, een lak die de kleur van de nachtelijke sterren symboliseert. Dit wordt gecombineerd met de kleur Turchese Blue en op de zijspatborden is een sterembleem te vinden.

Voeten in het zand
In het interieur is de kleurencombinatie Creme Light leder en Turchese Blue voor de details gebruikt. Onderdelen als het dashboard zijn afgewerkt in Ash Burr hout. Hierdoor hebben beide modellen een, wat ons betreft, zomerse uitstraling. Zie het voor je: ’s avond op het strand ontspannen turen naar de eindeloze sterren in de lucht. Soms kan het daarvoor te bewolkt of simpelweg te zijn en daarom hebben de Phantom en Wraith Suhail als extraatje een sterrenhemel in de dakbekleding.

Gerelateerde artikelen

Rolls-Royce Phantom Coupé: Rijders-Rolls

Autonieuws
Rolls-Royce Phantom Coupé: Rijders-Rolls
> Artikel lezen

Rolls-Royce Phantom begint aan tweede leven

Autonieuws
Rolls-Royce Phantom begint aan tweede leven
> Artikel lezen

Kan een Rolls-Royce lelijker dan dit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.