Autonieuws

De nieuwe Honda NSX telt af naar zijn introductie

12 januari, zet deze datum in je agenda. Deze dag mag je niet missen want dan zal de langverwachte nieuwe generatie NSX zijn debuut gaan beleven! Dit vindt plaats gedurende de NAIAS in Detroit, waar eveneens het eerste studiemodel aan de wereld werd getoond.

Eindelijk is het zo ver! Na lang wikken en wegen is de tijd aangebroken dat er een datum is gepland waarop we  kennis gaan maken met de langverwachte nieuwe Honda NSX. Dit wordt ingeleid met vier teasers waarop de opvolger nog wordt omsluierd door duisternis. De onthulling vindt plaats op maandag 12 januari, om 17:50 uur Nederlandse tijd.

Opfrisser
De geïntroduceerde, daarna weer ingetrokken en na een lange periode alsnog goedgekeurde NSX heeft zonder ook maar iets te hoeven doen een hoge lat voor zichzelf neergelegd. Dat heeft allemaal te maken met de geliefde NSX uit 1990. Wat betreft het vermogen moet dit geen probleem vormen, want een twinturbo V6 en twee elektromotoren dragen hier zorg over. De elektriciteit wordt gestuurd naar de voorwielen, waardoor de NSX vierwielaangedreven is. Er is zelfs een derde elektromotor, die dient als generator.

Andere badge
In Europa kennen we de NSX als één van Honda's beste modellen ooit gebouwd, echter zal hij worden getoond als Acura. Vrezen hoeft niet, want Acura is eigendom van Honda. Over hoe de auto gaat presteren is geen informatie aanwezig. Acura’s vice president Mike Accavitti stelt ons gerust. “De volgende generatie NSX geeft een ‘nieuwe sport ervaring’, trouw aan zijn erfgoed. De NSX dient als de ultieme expressie van het nieuwe imago van Acura.”
Dat de NSX als Acura op de beurs staat is niet geheel onlogisch. Hij wordt namelijk gebouwd op Amerikaanse grond, Marysville in de staat Ohio om precies te zijn.
Tot de NSX onder het doek vandaan zal worden getrokken blijven wij onrustig schuiven op onze stoelen.

Gerelateerde artikelen

Prototype nieuwe Honda NSX op racesnelheid

Autonieuws
Prototype nieuwe Honda NSX op racesnelheid
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Productie Honda NSX in 2015 van start

Autonieuws
Productie Honda NSX in 2015 van start
> Artikel lezen

De nieuwe Honda NSX leeft nog! Alhoewel...

Spyshots
Gemende gevoelens rond Honda NSX
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.