Autonieuws

Prijskaartje voor Volkswagen Polo 1.0 TSI

Onlangs viel er eindelijk kennis te maken met Volkswagen’s nieuwe driecilinder-turbobenzine. Die eer kwam niet toe aan de vernieuwde Polo, maar aan de dito A1 van Audi. Die eerste is dan weer eerder van een prijskaartje voorzien.

Hoewel met een gemiddelde CO2-uitstoot van 94 g/km de 1.0 TSI Bluemotion niet in aanmerking komt voor 14% (wel 20%), is het evengoed een heel fijne driecilinder-turbobenzine. In de vernieuwde Volkswagen Polo levert het langverwachte blokje een vermogen van 90 pk en een koppel van 160 Nm, waardes die exact overeenkomen met de vertrouwde 1.2 TSI-viercilinder die het veld moet ruimen. In 10,5 seconde is ermee naar 100 km/h te spurten en de topsnelheid ligt op 195 km/h. Als gemiddeld verbruik wordt 4,1 l/100 km opgegeven.

Prijzen
Het lag al in de lijn der verwachting dat de 1.0 TSI een vergelijkbare prijs zou krijgen als de ‘oude’ 1.2 TSI, en nu is dat zeker. De nieuwe motorisering is heden te bestellen vanaf € 16.490,-. Deze prijs geldt voor de driedeurs Polo. De vijfdeurs Polo 1.0 TSI start bij € 17.130,-.
Tot slot maakt Volkswagen kenbaar dat de prijzen van de overige Polo-motoriseringen per 1 januari 2015 tussen de 500 en 1.265 euro omhoog zullen gaan als gevolg van de doorgevoerde belastingwijzigingen.

Herkenbaar BlueMotion
Elke BlueMotion en dus ook de Polo 1.0 TSI is meteen als zodanig herkenbaar. Dat zit hem in kenmerkende details als de achterspoiler, de skirts en de specifieke lichtmetalen wielen. Ook de dichte grille en de specifieke interieuruitrusting zijn typisch BlueMotion. Handige en comfortabele details zijn de standaard airco, de boordcomputer, het gekoelde dashboardkastje en de variabele laadvloer.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Audi A1 en S1 bekend

Autonieuws
Audi A1 prijzen
> Artikel lezen

Volkswagen maakt Polo GTI nog sneller en strakker

Autonieuws
Volkswagen maakt Polo GTI nog sneller en strakker
> Artikel lezen

Autotest | Volkswagen Polo BlueMotion

Autotests
Autotest | Volkswagen Polo BlueMotion
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.