Autonieuws

Vast dak voor KTM X-Bow GT4

De KTM X-Bow is een pure tracktoy. En dat wordt nog extremer met de GT4-versie. Hoewel de X-Bow in die gedaante niet meer straatlegaal is, meent KTM dat op hoog niveau racen hiermee relatief betaalbaar wordt.

De KTM X-Bow GT4 wordt ontwikkeld in samenwerking met Reiter Engineering, een ervaren partij in de GT3-racerij. Om gehomologeerd te worden voor het GT4-kampioenschap moet er wel het nodige aan de X-Bow aangepast worden. Zo mogen onder meer de wielen niet 'vrij ronddraaien' en is een voorruit alsook een vaste dakconstructie vereist. Die heeft de X-Bow GT4 dan ook aangemeten gekregen, waardoor het uiterlijk van KTM's racer drastisch is veranderd.

Opgevoerde viercilinderturbo
Technische aanpassingen bestaan onder andere uit een stijver chassis, een intensievere (ingebouwde) veiligheid en een opgevoerde viercilinder-turbomotor. Het vermogen van de 2.0 liter TFSI van Audi produceert bij de GT4 om en nabij de 320 pk. Schakelen gaat geheel in racestijl met een sequentiële zesbak van Holinger.
'Eerst zullen we de X-Bow GT4 homologeren voor het SRO GT4-kampioenschap en de Pirelli World Challenge GT-S. Echter is het gewicht nog een onbekende toelatingsfactor, waardoor deze nog niet vast staat.”, aldus eigenaar van het Reiter Engineering, Hans Reiter.

'Betaalbaar GT4-racen'
Naast een geduchte rivaal voor de gevestigde orde in het GT4-kampioenschap, moet de X-Bow GT4 vooral ook racen in deze klasse financieel aantrekkelijker maken voor potentiële teams. De X-Bow GT4 zal in elk geval worden verscheept naar Europa, de Verenigde Staten en Azië. Na de aanschaf door een klant zal Reiter Engineering zorgdragen over de productie, logistiek, verkoop en levering.

Gerelateerde artikelen

Te gekke KTM X-Bow GT4 verder verbeterd

Autonieuws
> Artikel lezen

KTM X-Bow GT is onweerstaanbaar op deze foto's

Fotogalleries
KTM X-Bow GT
> Artikel lezen

Met de KTM X-Bow in de sneeuw spelen!

Lifestyle & design
Met de KTM X-Bow in de sneeuw spelen!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.