Autonieuws

Aston Martin trakteert 6 keer op Vanquish Works

Aston Martin viert feest. Niet om hun 100-jarig bestaan, dat was vorig jaar namelijk al aan de orde. Nee, de reden voor het nieuwe feest is de 60ste verjaardag van Aston's fabriek in Newport Pagnell. Als cadeau bouwen ze zes exclusieve exemplaren van de Vanquish, voor elk decennium één.

Fabrikanten zijn dol op jubilea. Het is namelijk een goede reden om op speciale edities te trakteren (en veelal goed voor het imago). Zelfs het 60-jarig bestaan van een fabriek voor Aston Martin is afdoende reden om voor Kerstman te spelen. Al zijn het de menselijke elfjes en kabouters van de maatwerk-afdeling Q die daadwerkelijk de handen uit de mouwen hebben gestoken voor de gelimiteerde Vanquish Works.

Kleurencontrast
De Vanquish Works komt als Coupé en Volante en hebben beide een onderdeel aan boord van één van de in Newport Pagnell gebouwde modellen. Dit is de ring in de middenconsole die is gesmeed uit een zuiger van een DB 2/4 MK II Saloon, DB5, V8 Coupé, V8 Vantage X-pack, V8 Vantage supercharged of Vanquish. Verder is de Vanquish Works onmiddellijk te herkennen aan de gedeeltelijk gele velgen, stiksels in dezelfde kleur en de niet te vergeten special edition-badges.

Jarige job
Aston Martin hangt de slingers op voor de fabriek in Newport Pagnell die in 1995 in gebruik genomen is, waarna er in 2007 een mijlpaal werd behaald. Destijds rolde er daar de 15.000ste Aston van de band. Vandaag de dag dient de fabriek niet langer als productiefaciliteit maar als huisvesting voor het restaureren van oude Astons. De productie van nieuwe auto's vindt al weer enige tijd plaats in Gaydon.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin Vanquish en Rapide S fijngeslepen voor 2015

Autonieuws
Vanquish en Rapide S voordeliger door nieuwe automaat
> Artikel lezen

Q by Aston Martin personaliseert V12 Vantage S & Vanquish

Autonieuws
Q by Aston Martin toont kunsten op Autosalon van Genève
> Artikel lezen

Kwartet speciale Aston Martin Q’s op pebble Beach

Autonieuws
Aston Martin Q speelt kwartet op Pebble Beach
> Artikel lezen

Black Beauty: Aston Martin Vanquish Carbon Edition

Autonieuws
Black Beauty: Aston Martin Vanquish Carbon Edition
> Artikel lezen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.