Autonieuws

Nieuwe Audi Q7 uitgelekt!

Audi had ongetwijfeld de aandacht nog eventjes op de nieuwe RS 3 Sportback willen houden, maar helaas steekt het lekken van de nieuwe Q7 daar een stokje voor. Ach, het is nog altijd een Audi, nietwaar!?

Heel lang hoefden we sowieso niet meer te wachten op de nieuwe Q7, want Audi zou hem tentoonstellen op de Detroit Motor Show, die traditioneel halverwege januari aanvangt. Het naar buiten brengen van Audi’s (letterlijk) grootste primeur aldaar had evenwel nog weken op zich moeten laten wachten, want nu wordt de RS Sportback onverhoopt overschaduwt.

Honderden kilo’s lichter
Doordat het om een lekkage gaat, zijn er geen officiële details. Echter is het publiek geheim dat de nieuwe Q7 honderden kilo’s lichter is dan zijn voorganger. Dit mede dankzij een compleet nieuwe architectuur en de toepassing van nog meer aluminium. Op motorisch gebied zal er ook en ander gedaan zijn om de Q7 zuiniger en schoner te maken, waardoor grote SUV weer wat meer geaccepteerd worden wereldwijd. Troef daarin is een op stapel staande Q7 e-tron, een plug-in hybride die zo milieuvriendelijk is dat deze in Nederland te rijden valt met een zeer lage bijtelling.

Meer nieuws binnenkort, als Audi officieel de nieuwe Q7 voorstelt.

Gerelateerde artikelen

Eerste details Audi Q7 e-tron: bijtellingsknaller?

Autonieuws
Eerste details Audi Q7 e-tron: bijtellingsknaller?
> Artikel lezen

Designkneepjes maken Audi Q7 ‘slanker’

Spyshots
Designkneepjes maken Audi Q7 ‘slanker’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.