Autonieuws

Komst MINI Superleggera met deze patenten bevestigd?

Eerder dit jaar toonde MINI op het Concours d'Eleganza Villa d'Este een conceptcar, de Superleggera Vision. De naam ontleent de cabriolet aan de samenwerking met de Italiaanse koetsenbouwer Touring Superleggera en nu is ook hun gecreëerde lijnenspel door MINI gepatenteerd. Betekent dit dat de Superleggera in productie gaat?

Laaiend enthousiast waren pers en publiek toen MINI het doek trok van de Superleggera Vision. Men wilde dan ook niets liever dan dat deze bijzonder gestileerde cabriolet in productie zou gaan. Ook mensen bij BMW zien dit graag zitten, maar dat betekent niet dat de directie daardoor meteen groen licht gaf. Sterker, nog altijd heeft BMW niet officieel kenbaar gemaakt dat de MINI Superleggera Vision de mogelijke opvolger is van zowel de MINI Coupé als de Roadster, die geen vervolg krijgen. Maar wellicht vertellen deze patentplaten dat alsnog.

Scherpe randjes eraf 
De schetsen die MINI heeft ingediend zijn echter niet direct overgenomen van het studiemodel. Zo zijn de sluike spiegels boller en gelijk aan die van bestaande MINI's. Tevens zijn er normale deurgrepen geplaatst, net als een kleine spoiler die de Superleggera een iets minder elegante, maar des te sportievere achterzijde aanmeet. Gelukkig is er ook heel veel van hetzelfde te ontdekken. Zo zijn bijvoorbeeld de achterlichten nog steeds in de vorm van de Union Jack en is de vin op de kofferbak eveneens gebleven. Wel is die laatste iets geslonken. 

Productieplanning
Maar wanneer kunnen we MINI’s nieuwste en wellicht mooiste model dan verwachten? Nou, ondanks er dat patenten zijn aangevraagd is serieproductie, zoals gezegd, nog steeds niet zeker. Desalniettemin ziet het er wel degelijk uit als de eerste stap in die richting. Wat ons betreft kan BMW in elk geval niet snel genoeg beginnen.

Gerelateerde artikelen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Superleggera Vision laat Italië en Engeland samensmelten

Autonieuws
De MINI Superleggera Vision versiert Villa d'Este
> Artikel lezen

’35 mille voor MINI Superleggera Vision’

Autonieuws
’35 mille voor MINI Superleggera Vision’
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.