Autonieuws

BMW facelift gehele 6-serie gamma

Dat BMW druk doende was met een facelift voor de 6-serie was geen geheim dankzij onze overijverige spyshot fotograaf. Vandaag maakte het Duitse merk een einde aan de geruchten en toont het geheel vernieuwde gamma, van de reguliere cabriolet tot de M6 Gran Coupé. Echter is het intensief speuren naar de veranderingen.

De introductie van de 6-serie is onderhand alweer drie jaar geleden. Genoeg reden voor BMW om de '6' te voorzien van een facelift. Deze geldt voor alle 6-series, dus ook voor het sportieve topmodel; de M6. Als je het doet, doe het dan goed moeten ze gedacht hebben in München. Echter zijn ze dan wel weer zeer conservatief in de uitvoering, want het is een ware speurtocht naar de nieuwe details. Vooraan zien we een handvol aanpassingen. Zo zijn de nieren zijn iets hertekend en zien we nieuwe lichtunits. De koplampen zijn vanaf heden Full-LED. Optioneel biedt BMW adaptieve LED-verlichting met High Beam Assistant aan. Andere modificaties zijn de herziende voor- en achterbumper en de summier grotere uitlaatsierstukken voor de zescilindermodellen. Naast het gewijzigde plaatwerk past BMW uit met een vijf nieuwe lakken. Er kan bij het faceliftmodel gekozen worden uit Cashmere Silver, Glacier SIlver, Jatoba, Mediterranean Blue en Melbourne Red. Tevens zijn er nieuwe designs voor de velgen.

Interieur
Eenmaal binnen in de 6-serie zijn de verschillen nog minimaler. De meest zichtbare update is de mogelijkheid om het interieur te voorzien van twee kleuren leder. Ook spot de kenner wellicht BMW’s nieuwste Head-Up Display, maar daarmee houden de nieuwigheden wel op. Wel noemenswaardig is de voortaan standaard gemonteerde Connection Drive-navigatie, dat net als Driving Assistant Plus op iedere 6-serie aanwezig is. 

Motor
De ingenieurs van de BMW hoefden, net als de ontwerpers, geen overuren te maken voor de facelift.. Technisch veranderde er, afgezien van een standaard sportuitlaat op de benzinemotoren, namelijk niets. Dit betekent dat de BMW leverbaar blijft als 320 pk sterke 640i, 450 pk sterke 650i en als 640d met 313 pk. Al deze uitvoeringen zijn overigens leverbaar met xDrive. Topmodel van de reeks blijft natuurlijk de M6, die met zijn twinturbo V8 maar liefst 560 pk tot zijn beschikking heeft.

De facelift is vanaf april komend jaar in levende lijve te aanschouwen bij de Nederlandse dealers. Zijn première vindt al in januari plaats tijdens de NAIAS in Detroit. Prijzen volgen in een later stadium. 

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW Z4 M stevent af op eenmalige oefening

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 6-serie Gran Coupé zeer fotogeniek in Paris Photo-fotoshoot

Fotogalleries
BMW 6-serie Gran Coupé zeer fotogeniek in Paris Photo-fotoshoot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.