Autonieuws

Meer details en foto's van gelimiteerde McLaren 650S Le Mans

Roemruchte merken als McLaren grijpen zo'n beetje iedere gelegenheid aan om een feestje te vieren. Geef ze eens ongelijk. Bovendien wordt de feestvreugde niet zelden gedeeld met de massa. Daarom, ook al worden er slechts 50 stuks gemaakt, moeten we maar wat blij zijn dat McLaren met de 650S Le Mans het moment eert dat de F1 GTR 20 jaar geleden de gelijknamige 24-uurrace op zijn naam schreef.

Hoewel McLaren er een opmerkelijke rekensom op nahoudt, was het winnen van de 63ste 24 Uren van Le Mans in 1995 een zeer speciale. Niet alleen voor het Britse sportwagenmerk, maar in de ganse historie van de befaamde 24-uursrace. De winnende F1 GTR was namelijk een omgebouwde straatracer in tegenstelling tot de bovendien veelal veel krachtigere LMP1-prototypes die normaliter de 24 Uren van Le Mans domineren. Dat McLaren een jaartje te vroeg is met de 650S Le Mans als eerbetoon daaraan nemen we dan ook graag voor lief. Bovendien, kijk eens goed naar deze gelimiteerde 650S. In het geen plaatje!?

Historisch perfect verantwoord
De 650S Le Mans (voorheen bekend als Limited Edition) wordt door MSO gebouwd en staat bol van de historisch verantwoorde details. Letterlijk, want zo heeft ook de 650S Le Mans een 'snorkel' bovenop het dak. Net zo karakteristiek zijn louvres bovenin de wielkasten, nog maar te zwijgen over het design van de wielen onder deze 650S. Treffender hadden deze niet gekund om de McLaren van weleer met startnummer 59 naar het heden te halen. De donkerblauwe lak doet misschien wat gewoontjes aan, maar is ook niet zonder reden gekozen. De F1 GTR van toen had eenzelfde soort tint. Tevens zijn er oranje remklauwen aangebracht en is er veel carbon aanwezig. Zowel in het exterieur in de vorm van een splitter, achterbumper en diffuser als in de cabine. Van binnen is er eveneens meer leer en alcantara gebruikt, net als unieke stoelen in de kleurencombinatie bruin en zwart.

Collector's item
Onderhuids is deze Le Mans-uitvoering identiek aan alle andere 650S'en. Dit betekent dat hij een 3.8 liter twinturbo-V8 met 650 pk achter de bestuurder z'n oren heeft liggen. Daarover geen klagen dus. Eerder valt er te mopperen op de vervelend lage oplage van slechts 50 stuks. Trouwens, hoewel alsnog veel te weinig, waarom de productie niet uitbreiden naar 59 exemplaren, om nogmaals nadrukkelijk te verwijzen naar de reden van dit feestnummer?

Ruimschoots drie ton
De McLaren 650S Le Mans is wereldwijd beschikbaar en kost in Engeland £ 244.500,-. Droog omgerekend is dat circa € 320.00,- wat 30 mille meer is dan de reguliere 650S. De definitieve Nederlandse vraagprijs wordt later bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

McLaren MSO Define gaat nog een stap verder

Autonieuws
McLaren MSO Define zorgt voor exclusiever wagenpark
> Artikel lezen

McLaren presenteert nu ook 650S Spider

Autonieuws
McLaren 650S Spyder
> Artikel lezen

Prestaties McLaren 650S: dit kan ‘ie! (+prijs)

Autonieuws
Prestaties McLaren 650S: dit kan ‘ie!
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.