Autonieuws

Hyundai i20 Coupé niet zomaar een 3-deurs i20

Het komt steeds vaker voor. Opel (Astra), Seat (Ibiza), Renault (Mégane) en nu ook Hyundai gooit de 3-deurs carrosserievariant van één van haar hatchbacks visueel over een heel andere boeg. Maak kennis met de nieuwe i20 Coupé.

Het is voor het eerst dat Hyundai voor een 3-deursmodel heeft gecreëerd dat optisch duidelijk verschilt van de 5-deursversie. Van de punt tot aan de B-stijl is er geen verschil te bespeuren, maar daarna trekt de i20 Coupé ineens heel andere lijnen ten opzichte van de 5-deurs i20. De achterzijde doet enigszins denken aan de Veloster, ook al zo’n kruising tussen een hatchback en een coupé. Ondanks de sneller aflopende daklijn boet de i20 Coupé niet in qua bagageruimte; dat is net als bij de hatchback-variant standaard 336 liter.

1.2 benzine
Fans van het WRC opgelet! De i20 Coupé staat ook aan de basis van Hyundai’s nieuwe rallykanon in dat hoogste rallykampioenschap. Die auto is nog volop in ontwikkeling, maar nu is al zeker dat die bol staat van de pk's om de niet onverdienstelijke prestaties van Hyundai – als groentje – in het WRC te prolongeren. Wij, normale stuurlui, moeten het echter met een stuk minder doen, want de i20 Coupé wordt in Nederland geleverd met een 87 pk sterke 1.2 benzine. In maart start de levering bij een vanafprijs van € 13.995,-. Later in 2015 volgt nog een nieuwe 1.0 driecilinder turbobenzinemotor.

Gerelateerde artikelen

Hyundai presenteert indrukwekkend gamma nieuwe motoren

Autonieuws
Hyundai presenteert indrukwekkend gamma nieuwe motoren
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Hyundai i20 Coupé

Autonieuws
Hyundai i20 Coupé
> Artikel lezen

Spectaculaire actiebeelden Hyundai i20 WRC

Fotogalleries
Spectaculaire actiebeelden Hyundai i20 WRC
> Artikel lezen

Prijs en meer details nieuwe Hyundai i20

Autonieuws
Hyundai i20 onthuld meer details en zijn prijs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.