Autonieuws

McLaren MSO Define gaat nog een stap verder

Hoe wil je tegenwoordig in metropolen nog opvallen met een MP4-12C, 650S en zelfs P1? McLaren snapt deze penibele situatie voor sommige klanten. Daarom krijgt McLaren Special Operations (MSO) er een nieuw label erbij, MSO Define genaamd. Deze afdeling richt zich op het ontwikkelen en leveren van fijnzinnige accessoires voor de paradepaardjes van McLaren.

MSO Define is al weer de vijfde divisie binnen McLaren Special Operations. Andere MSO-divisie die tevens nog niet zo lang geleden zicht opgericht zijn: MSO Heritage, dat is opgericht voor onderhoud aan de historische modellen van McLaren, zoals de F1 en SLR; MSO Bespoke, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van one-off-modellen, zoals de McLaren X-1; MSO Limited, dat zoals diens naam al prijsgeeft gelimiteerde modellen op de markt zet, en tot slot MSO Programmes. Daar houdt men zich bezig met al het reilen en zeilen rond de P1 GTR.

Accessoires
Gezien de al vele MSO-divisies zou je misschien denken dat er weinig meer overblijft voor de Define-tak, maar niets is minder waar volgens McLaren. De specialisten daarvan vermaken zich met de ontwikkeling en levering van accessoires voor de McLaren 650S en 625C. En de exclusieve opties variëren van klein naar groot. Zo zijn er voor de 650S koolstofvezel schakelflippers te bestellen en is er een ander vormgegeven voetstuk voor de buitenspiegels verkrijgbaar. Maar ook een diffuser en zelfs een heel aerodynamicapakket behoren tot de mogelijkheden.

Succes verzekerd
De oprichting van de nieuwe divisie is een tactische, slimme zet van de Engelsen. De ervaring leert namelijk dat reeds 20% van de McLaren-kopers dankbaar gebruik hebben gemaakt van MSO Bespoke. De eigenaren van de P1 zijn helemaal lyrisch over McLarens-maatwerkprogramma. Liefst 95% daarvan gaf daar nog wat extra centen uit.
Heb je net je gloednieuwe sportauto van McLaren in ontvangst genomen en wil je deze alsnog voorzien van MSO-accessoires? Vrees niet, alle onderdelen zijn tevens beschikbaar voor reeds verkochte exemplaren.

Gerelateerde artikelen

Mclaren P1 GTR toont zijn ware aard

Autonieuws
Mclaren P1 GTR toont zijn ware aard
> Artikel lezen

McLaren geeft gelimiteerd vervolg aan MSO 650S

Autonieuws
McLaren geeft gelimiteerd vervolg aan MSO 650S
> Artikel lezen

McLaren Special Operations demonstreert kunnen met MSO 12C

Autonieuws
McLaren MSO 12C
> Artikel lezen

Prestaties McLaren 650S: dit kan ‘ie! (+prijs)

Autonieuws
Prestaties McLaren 650S: dit kan ‘ie!
> Artikel lezen

McLaren Special Operations voor 650S en 12C

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.