Autonieuws

Jaguar leert Amerika schakelen met handbak

Voor de Europeaan is de bovenstaande kop wellicht om te ginniken, in de Verenigde Staten heeft het gros van de bevolking het er anders maar wat moeilijk mee. Jaguar gaat de Amerikanen daarom theorielessen ‘handmatig schakelen’ geven. De reden? Om de onlangs gelanceerde F-type met handbak daar in de hoogste versnelling te krijgen natuurlijk.

Echte stuurmannen steken de handen uit de mouwen en schakelen met vlees en bloed. In Europa zijn we daarmee opgegroeid, maar hoe anders is dat in de Verenigde Staten. Daar is de automatische transmissie een vast onderdeel van een diepgewortelde beschaving. De door Jaguar bedachte en voor ons ietwat lachwekkende hoofdstuktitels ‘Three pedals?’, ‘Don’t be affraid of the clutch’ en ‘What’s the tachometer for?’ zijn dus wel degelijk bloedserieus bedoeld.

Enkel op V6 S
Met het verstrekken van de zogeheten ‘manual-manual’-handleiding wil Jaguar de Amerikaanse geïnteresseerde warm laten lopen voor een manuele F-type. Die onlangs geïntroduceerde versie maakt namelijk ook de oversteek naar de Verenigde Staten. Om de lancering luister bij te zetten hebben de marketingboys bij Jaguar zelfs een heuse hashtag gelanceerd: #LongLivetheManual.
Overigens is de handbak niet op alle motoriseringen van de Jaguar F-type te bestellen. Enkel de achterwielaangedreven F-type S Coupé en Convertible met de 380 pk sterke V6-Supercharged komen in aanmerking.

Gerelateerde artikelen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Optimale tractie en grip met Jaguar F-type Coupé R AWD

Autonieuws
Optimale grip Jaguar F-type Coupé R AWD
> Artikel lezen

Jaguar F-type leverbaar met AWD en manuele transmissie

Autonieuws
F-type leverbaar met AWD en handgeschakelde bak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.