Autonieuws

SKT Road-Kart biedt race-sensatie voor een prikkie

Hardcore circuitracers, ze zijn er genoeg. De BAC Mono en de KTM X-Bow zijn daarvan goede voorbeelden. Echter dit soort racers knallen net zo snel door de 100 km/h als door de 100.000 euro. Dat kan veel goedkoper, meent Stockel Karosserietechnik, en introduceert daarom de Road-Kart.

Stockel Karosserietechnik (SKT) is van origine gespecialiseerd in carrosseriebouw, het restaureren van oldtimers en spuitwerkzaamheden. Maar ze fabriceren ook de Multifuncar, wat een tot pick-up omgebouwde Transporter is. Allemaal leuk en aardig, maar nu trekt het bedrijf vooral onze aandacht met een kart-achtige voor de openbare weg. Denk zoal aan de Ariel Atom, maar dan voor een fractie van diens prijs en vermogen. 

Minder is meer
Dat de SKT Road-Kart geen brullend racemonster is, kan voor velen een reden zijn om te zeggen: 'Laat maar!' Echter de ervaring leert dat er voor veel circuitlol of ander stuurplezier helemaal niet per se een vrachtwagenlading aan pk's nodig is. Een laag wagengewicht is ook een sleutel tot succes. Lotus-oprichter Colin Chapman wist dat als geen ander onder het mom 'meer is minder'. De Road-Kart weegt slechts 600 kilogram en heeft volgens SKT zodoende aan 84 pk en 121 Nm genoeg op een glimlach op het gezicht te toveren. Dit vermogen is overigens afkomstig van een 1.0 liter uit de Smart Fortwo. 

Sneller kan
Normaliter is de topsnelheid van de SKT Road-Kart 145 km/h. Dat is bijna lachwekkend laag voor de algemene beleving van sportieve prestaties, ware het niet dat de Road-Kart nogal weinig om het lijf heeft. Eigenlijk is de auto niets meer dan een buizenframe voorzien van 4 wielen, een motor en twee kuipstoeltjes. De geringe topsnelheid van de Road-Kart zal zodoende al gauw aanvoelen als +200 km/h. Wil je toch wat snellers, dan kan dat. Er is ook een uitvoering met 117 pk. Het koppel bedraagt dan 168 Nm en de topsnelheid 180 km/h (elektronisch gelimiteerd). Nog altijd geen wereldschokkende cijfers, maar dat geldt eveneens voor de vraagprijs. Die bedraagt namelijk een relatief bescheiden € 35.000,-. 

Gerelateerde artikelen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.