Autonieuws

BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk

BMW werkt naar eigen zeggen aan de 'tweede generatie' plug-in hybrides. Daarbij speelt niet meer de brandstofmotor de hoofdrol, maar de elektromotor. In een 5-serie GT prototype hebben ze deze 680 pk sterke hybride tot leven gewekt.

Het verbruik van een plug-in hybride is sterk afhankelijk van de range van de elektromotor, of eigenlijk van de capaciteit van de batterijen. Want kun je 50 km elektrisch rijden en leg je dagelijks 150 km af, dan moet je 100 km op de brandstofmotor rijden. Weet je 100 km volledig elektrisch te rijden (zoals deze 5-serie GT), dan blijven er nog maar 50 kilometers over waarbij je brandstof moet verstoken. Je zult begrijpen dat dit sterk van invloed is op de hoeveelheid liters per 100 km die je nodig hebt.

680 pk!
In deze BMW 5-serie GT eDrive heeft de elektromotor de overhand. Die is veel sterker dan de elektromotoren die er nu in plug-in hybrides liggen en bovendien heeft het accupakket meer capaciteit. Het resultaat is dat er samen met de benzinemotor - die maar een derde van het totale vermogen levert - maar liefst 680 pk op de achterwielen kan worden overgebracht. BMW laat weten dat ze zelfs kansen zien voor een tweede elektromotor waarmee ook de voorwielen worden aangedreven en vierwielaandrijving het resultaat is.

In ontwikkeling
Op dit moment is het nog te vroeg om over productie te praten, maar BMW laat er duidelijk mee zien alweer aan de volgende stap te werken.

Gerelateerde artikelen

Nu alle prijzen van de opgefriste BMW 5-serie

Autonieuws
Nu alle prijzen van de opgefriste BMW 5-serie
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de nieuwe BMW 5-GT

Spyshots
> Artikel lezen

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

Spyshots
BMW 5-serie
> Artikel lezen

BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT

Autonieuws
BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT krijgt toch een vervolg

Spyshots
BMW 5-serie GT
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.