Autonieuws

Mercedes-Benz verrijkt zich met CLA Shooting Brake

Mercedes is weer een model rijker: de CLA Shooting Brake. Het zusje van de CLS Shooting Brake en tegelijkertijd stationvariant van de CLA is meteen als ook als snelle ‘45 AMG’ uit de doeken gedaan.

Nog meer dan de vierdeurs-variant koop je een Mercedes CLA Shooting Brake niet zozeer om diens binnenruimte. Anders had ‘ie wel Estate geheten. Bovendien ben je met bijvoorbeeld de Skoda Fabia Combi al veel beter uit. Toch is een maximum van 1.354 liter – wanneer de rugleuningen van de achterbank zijn neergeklapt – nog alleraardigst mocht binnenruimte wel degelijk een welkome eigenschap zijn. Normaliter staat er 495 liter voor bagage ter beschikking. Nee, de CLA Shooting Brake moet het vooral hebben van zijn gelikte, trendy looks. Het model is echt een mini-CLS Shooting Brake geworden en dat is goed nieuws voor degene die altijd al erg gecharmeerd is geweest van die Mercedes maar waarvan het prijskaartje buiten bereik ligt.

Uitgebreid motorpalet
Motorisch is het natuurlijk een bekend riedeltje. Het leveringsprogramma is krek eender aan dat van de vierdeurs CLA dat overigens erg uitgebreid is. Benzineliefhebbers kunnen opteren uit vier krachtbronnen, variërend in vermogen tussen 122 en 360 pk. Die laatste is uiteraard de AMG-klapper met geblazen 2.0 liter viercilinder. Standaard gekoppeld aan een 7-traps automaat weet de CLA 45 AMG Shooting Brake in 4,7 seconden naar de 100 km/h te spurten en pieken doet ‘ie bij 250 km/h, want dan grijpt de begrenzer in. Toch, indien er rustig wordt gereden, is volgens Mercedes nog altijd een gemiddeld verbruik van 6,9 l/100 km haalbaar met de AMG-versie. Om de gammatopper extra in het zonnetje te zetten is er zelfs een speciale editie van geïntroduceerd: de OrangeArt Edition. Deze gelimiteerde uitvoering springt er meteen uit met zijn vele oranjekleurige details.
Liever dieselen? Dat kan met drie varianten. De CLA 180 CDI is met zijn 109 pk de instapper van dit palet, gevolgd door de CLA 220 CDI, goed voor 136 pk. De sterkste diesel is de CLA 250 CDI. Die schopt het tot 177 pk en is net als de overige motoren optioneel te koppelen aan een automaat met dubbele koppeling.

Voorjaar 2015
De CLA 45 AMG Shooting Brake debuteert in maart 2015 op de internationale autoshow van Genève, waarna de marktintroductie nog diezelfde maand volgt. Ook de goedkopere uitvoeringen zijn dan bij de dealer te vinden.

Gerelateerde artikelen

Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift

Autonieuws
Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift
> Artikel lezen

Laatste testritten voor Mercedes CLA Shooting Brake

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Autonieuws
Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk
> Artikel lezen

Dit kost de Mercedes CLA Shooting Brake, incluis 45 AMG

Autonieuws
Gehele linie Mercedes-Benz CLA Shooting Brake geprijsd
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes CLA & CLA Shooting Brake

Spyshots
Mercedes CLA & CLA Shooting Brake
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.