Autonieuws

Kia KX3 Concept is Macan look-a-like

Dongfeng Yueda Kia (DYK), een Chinese joint venture tussen de gelijknamige bedrijven, heeft deze KX3 Concept onthuld op de autoshow van Guangzhou. De compacte crossover heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en is in het bijzonder ontworpen om een jong publiek te trekken. Zou ‘ie daarom (van voren) zoveel lijken op een mini-Porsche Macan?

De Porsche Macan staat te boek als een compacte crossover, maar de Kia  KX3 Concept is anders nog een flink stuk kleiner van formaat. In de lengte meet de Zuid-Koreaan 4,26 meter, bij een breedte en hoogte van respectievelijk 1,77 en 1,63 meter. De Renault Captur bijvoorbeeld zou een goede indicatie zijn. Toch is de KX3 nog altijd goed voor een heel aardige bagageruimte van 400 liter.

5 sterren
Hoewel binnenruimte en uitstraling belangrijke pijlers zijn geweest bij de ontwikkeling, was het doel de KX3 vooral erg veilig te maken. De architectuur van de auto is erop gebrand de maximale hoeveelheid van 5 sterren in de C-NCAP-crashtests te scoren, de Chinese variant van onze EuroNCAP. Of dat gelukt is moet nog blijken. Vanwaar deze nadrukkelijke ambitie zal je misschien denken? Nou, crossovers worden ook in China alsmaar populairder en met name de jeugdige automobilisten aldaar hechten veel waarde aan een veilige autorit.

Ook ‘jeugdige’ krachtbron
Ook aan een moderne aandrijflijn is gedacht om jonge zieltjes te winnen. In het vooronder zorgt namelijk een 1.6 liter turbobenzinemotor voor de krachten op alle vier de wielen. Bovendien is de krachtbron gekoppeld aan een bijtijdse automaat met dubbele koppeling met zeven verzetten. Zelfs onze Kia Sportage valt hiermee niet uit te rusten. Oftewel, het is best jammer dat de Kia KX3 Concept louter bedoeld is voor de Chinese markt zodra het productiemodel er is.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd

Autonieuws
Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.