Autonieuws

Henrik Fisker tekent Galpin Rocket

Henrik Fisker wordt zowel geliefd als verafschuwd. Dat laatste zal Beau Boeckmann een zorg zijn. Deze CEO van Galpin Auto Sports (GAS) en Fisker kunnen goed met elkaar door een deur en riep graag de hulp in van de Deense topdesigner. Samen zijn ze gekomen tot deze Gaplin Rocket wiens naam boekdelen spreekt.

Henrik Fisker mag dan vorig jaar zijn biezen hebben gepakt bij zijn voormalige werkgever (nota bene zijn eigen automerk), wij zullen de Deen wellicht voor altijd roemen vanwege het tekenen van enkele wonderschone auto’s, zoals de Aston Martin DB9 en BMW Z8. Veel van Fisker’s ontwerp-inspiratie blijkt te komen van klassieke American muscle cars, dus toen Boechmann hem vroeg voor het creëren van de ultieme Ford Mustang van de nieuwste generatie was die afspraak al gauw beklonken.

1968 Shelby GT500
Het hoeft geen betoog dat Fisker zich bij het tekenen van de Galpin Rocket liet inspireren door de Shelby Mustang GT500 van weleer. Diverse details inclusief de kleurstelling verwijzen naar deze ‘Eleanor’. Maar enkel retro is de Rocket allesbehalve. Er is serieus werk gemaakt om van deze Ford Mustang een moderne muscle car te maken. Zo is de ganse carrosserie opgetrokken uit koolstofvezel en zijn er tal van aerodynamische features toegevoegd zodat de Galpin makkelijk door de wind klieft. Nu moet dat sowieso geen probleem opleveren, want in de neus stuurt een opgepompte V8 maar liefst 725 pk richting de achteras. 21 inch wielen, die wel wat hebben van de Porsche Fuchs-velgen, en breed rubber moeten het geweld in goede banen zien te leiden. Voor de stopkracht is het specialisme van Brembo ingeschakeld en de instelbare demping komt van een onbekend partij.

Hoewel de Galpin Rocket veel wegheeft van een auto die puur bedoeld is om op shows te schitteren, is niets minder waar. Nog dit jaar start de verkoop.

Gerelateerde artikelen

Door deze Ford Mustang ging een streep

Autonieuws
Door deze Ford Mustang ging een streep
> Artikel lezen

Hennessey haalt maximale uit Ford Mustang HPE700

Tuning & styling
Hennessey zet HPE700 pakket op de Mustang
> Artikel lezen

Ford Mustang GT King Cobra is dol op quarter mile

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang blaast Shelby GT350 nieuw leven in

Autonieuws
Ford Mustang blaast Shelby GT350 nieuw leven in
> Artikel lezen

Kinderdroom: Ford Mustang skelter

Lifestyle & design
Kinderwens: Ford Mustang skelter
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.