Autonieuws

Ultiem executive-vervoer: Mercedes-Maybach S-klasse

Mercedes heeft haar superlatieven-woordenboek weer uit de kast kunnen halen bij het onder woorden brengen van de Mercedes-Maybach S-klasse. Als we de Duitsers op hun woorden mogen geloven is dit echt het allerbeste vervoersmiddel dat je je als executive kunt wensen.

De naam Maybach wordt niet zomaar op een model geplakt. Daarvoor heeft het teveel grandeur. En je ziet het dan aan de buitenzijde wellicht niet in een oogopslag, maar je hebt hier daadwerkelijk te maken met de overtreffende trap van de S-klasse. Mocht je hem wel willen herkennen, let dan vooral op de C-stijl, die werd volledig hertekend. Erin is het zijruitje gemonteerd dat normaal gesproken in het achterportier is opgenomen. Over dat portier gesproken, die is met 66 mm ingekort ten opzichte van de verlengde S-klasse.

Verkort zeg je?
Ja, het portier is verkort, maar de auto is in zijn geheel 20 cm langer dan de verlengde S-klasse (totale lengte 5.453 mm). Centimeters die geheel ten goede komen aan de gelukkigen achterin. Zij zitten in alle privacy verscholen achter de C-stijl. Vandaar die ingrepen. Mocht het overigens in een gewone S-klasse niet voldoende zijn, de hoofdruimte is ook toegenomen. Met 12 mm om precies te zijn.

“De S-klasse doet daarmee amper nog onder voor de business class van een intercontinentale vlucht.”

Stilste auto ter wereld

Over rij-eigenschappen rept Mercedes-Maybach met geen woord. Alles staat in het teken van de achterinzittenden. Die baden in alle denkbare luxe. Van het speciaal voor hen afgestemde Burmester-audiosysteem tot aan de beste geluidisolatie die denkbaar is. De Duitsers claimen dat dit de stilste auto ter wereld is. En vermoedelijk ook de meest comfortabele. Kies voor de executive seats en je kunt de beide achterstoelen - of beter gezegd fauteuils - in alle richtingen verstellen, verwarmen of koelen en bovendien kiezen uit ruim tien verschillende massagestanden. De rugleuning kan bijna 45 graden achterover kantelen en als je de voeten dan laat rusten op de speciale uitklapbare steun kun je ultiem relaxen. De optie 'First-Class rear suite' voegt daar een enorme middentunnel aan toe. Daarin zitten koel- en verwarmbare bekerhouders en twee uitklaptafeltjes. De S-klasse doet darmee amper nog onder voor de business class van een intercontinentale vlucht.

Acht- en twaalfcilinders
Mercedes-Maybach, dat overigens geen uitvoering maar een submerk is, levert de S-klasse in een drietal motorvarianten. Het meest indrukwekkend is de S 600 welke wordt aangedreven door de monsterlijke 530 pk sterke biturbo V12. In de S 500 zorgt een 455 pk sterke V8, eveneens bijgestaan door twee turbo's, voor de aandrijving. Bij beide modellen staan de prestaties niet centraal, maar met zoveel vermogen kijk je er vast niet vreemd van op dat er in 5 seconden naar 100 km/h kan worden gesprint. Medio volgend jaar komt er van de V8-versie overigens ook een vierwielaangedreven 4Matic-variant.

“Je hebt hier daadwerkelijk te maken met de overtreffende trap van de S-klasse.”

En wat is verder het vermelden waard?

Ach, zo ontzettend veel. Maar we hebben het belangrijkste voor je gefilterd. In het interieur zijn de materialen uiteraard van de allerhoogste kwaliteit, er zijn speciale leerpakketten leverbaar, de keuze qua kleuren en houtsoorten is bijna onbeperkt en de Maybach-logo's komen op talloze plaatsen op subtiele wijze terug. Verder is er een door IWC ontwikkeld klokje in het dashboard opgenomen, zijn er elektrisch bedienbare gordijntjes voor de zijruiten en gordelairbags achterin. Nog wel een bijzondere feature is 'voice amplification'. Daarbij wordt de stem van de bestuurder versterkt doorgegeven naar achteren. Ja, de afstand is ook zo groot...

Gerelateerde artikelen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes-Maybach weer S-klasse de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.