Autonieuws

Cadillac trekt doek van ATS-V Coupé en Sedan

Cadillac had een mooie campagne als aanleiding naar de introductie gepland, maar dit ging niet volgens plan. De ATS-V Coupé lekte uit. Tenminste de foto's. We kunnen je nu ook alle details vertellen alsmede de ATS-V Sedan laten zien. En wat is dat genieten!

De allereerste Cadillac ATS-V is inderdaad verkrijgbaar als sedan of coupé. En het uiterlijk is zo Amerikaans als het maar kan: hoekig en agressief. Geen saaie lijn waar te nemen. Maar onderhuids is het totaal tegenovergesteld. Cadillac zet namelijk vol in op uitmundende rijeigenschappen. Zo laten ze weten dat er rondom Brembo remmen zijn gemonteerd, de vering wordt geregeld door Magnetic Ride Control, de auto 25 % stijver is geworden, het interieur sportstoelen van Recaro bevat en de ergonomie is ingesteld op sportief rijden. In de wielkasten schuilen 18 inch velgen waar speciaal voor de Cadillac ontwikkelde Michelin Pilot Super Sport banden omheen zijn gelegd. Het resultaat is ‘een auto die leidt in zijn klasse als het gaat om de capaciteit op de openbare weg of het circuit.’. Ja, die Amerikanen durven een statement te maken.

Tijd klokken en filmen met Track-pakket
Voor wie een nog opvallender uiterlijk wenst is er het Carbon Fiber-pakket. Deze bevat een grotere splitter, ventilatieroosters in de motorkap, een diffuser en een (nog) grotere spoiler. Voor wie deze modificaties op het circuit tot zijn recht wil brengen kan met de Performance Data Recorder de rondetijden opslaan en tegelijkertijd filmen. Daarvoor moet je wel het Track-pakket bestellen, die het opnamesysteem bevat bovenop het gehele carbonpakket.

Geen V8!
Vooraan is de geventileerde motorkap te vinden, waaronder de 3.6 liter V6 ligt. Inderdaad, geen V8. Schande? Eigenlijk wel. BMW heeft zich met de M3 en M4 ook naar een zescilinder laten verleiden, maar dit is een Amerikaan! Maar goed, het is wel een V6 met een lange adem. Hij wordt geholpen door twee turbo’s en dat is nieuw voor Cadillac. Een precieze vermogensoutput is er niet, maar geschatte cijfers hebben het over 455 pk en 603 Nm. Hiermee klaart de ATS-V de sprint naar 100 km/h in 3,9 seconden en behaalt hij een top 'boven de 299 km/h'. Waarom Cadillac geen getal boven de wellicht veelbeproefde 300 neerzet is voor ons een raadsel. Het schakelen gaat overigens via de twee flippers achter het stuur. Of volautomatisch uiteraard.

Duitse trio
De ATS-V sedan komt op de markt als een concurrent van de BMW M3, Audi RS 4 en Mercedes-Benz C 63 AMG. Deze snelle sedans bieden een sterke concurrentie met vergelijkbare vermogens. De Coupé gaat de strijd aan met de BMW M4, Audi RS 5 en de C AMG uit de stal van Mercedes. Hoe de ATS-V zich in de praktijk zal verhouden ten opzichte van deze Duitsers? Daarvoor moeten we wachten tot media 2015. Dan komen de modellen immers op de markt.

Gerelateerde artikelen

Cadillac ATS-V.R laat spierballen flink rollen

Autonieuws
Cadillac ATS-V.R laat spierballen flink rollen
> Artikel lezen

Cadillac ATS-V Coupé is er als de kippen bij

Autonieuws
Cadillac ATS-V Coupé is er als de kippen bij
> Artikel lezen

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Tuning & styling
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
> Artikel lezen

‘V6-biturbo en 500 pk voor Cadillac ATS-V’

Autonieuws
‘V6-biturbo en 500 pk voor Cadillac ATS-V’
> Artikel lezen

Cadillac CTS-V kleineert E 63 AMG & co

Autonieuws
Cadillac CTV-S kleineert E 63 AMG en consorten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.