Autonieuws

Topless Mulsanne heet Bentley Grand Convertible

Waar kan een elitemerk beter een concept tonen dan op een steenworp afstand van Hollywood? Dat zal de gedachte van Bentley zijn geweest bij het zoeken naar een locatie voor de onthulling van hun nieuwste model, een cabriovariant van de Mulsanne, genaamd Grand Convertible.

CEO van Bentley Wolfgang Dürheimer onthulde de Grand Convertible tijdens de Los Angeles Auto Show. De Bentley levert de weelde van de Mulsanne maar dan met eindeloze hoofdruimte. En dat is niet de enige vergelijking met Bentley´s vlaggenschip. De cabrio is in feite een dakloze Mulsanne die over twee portieren minder beschikt. Om exclusiviteit te waarborgen is de speciale lak Sequin Blue gebruikt in combinatie met de zilverkleurige Liquid Metal voor de motorkap en omlijsting van de voorruit.

Walnoot
Het exterieur is meer dan fraai en zoals het Bentley betaamt stelt het interieur niet teleur. Maar liefst 14 koeien zijn uit de weide gehaald om de ledematen van inzittenden overal zachtjes te laten landen. De lichte kleur leer wordt gecontrasteerd door het Beluga leer die te vinden is op de bovenzijde van de deurpanelen en het houten dek. Het hout heet Burr Walnut en is het grootste ingelegde stuk hout ooit op een Bentley. Om nog meer luxe uit te stralen is de Grand Convertible afgewerkt met verchroomd staal en omlijst door een gepolijste, chromen rand. Alle stiksels zijn bovendien in dezelfde kleur blauw als het exterieur.

Koppelreus
Bij een majestueuze cabriolet als de Bentley Grand Convertible hoort natuurlijk een dito krachtcentrale. Onder de Liquid Metal motorkap ligt daarom de roemrijke 6.75 liter V8 voorzien van twee turbo's. Hiermee komt het vermogen uit op 537 pk en maar liefst 1.100 Nm en dat zal ruimschoots voldoende zijn om deze zonder meer zware kolos vlot in beweging te krijgen. 

Proeverij tussen de kunst
Zodra de Los Angeles Auto Show is afgelopen zal de Grand Convertible naar Miami afreizen voor Art Basel, een internationale kunstshow. Bentley wil hiermee benadrukken dat de auto een waar hoogstandje is, maar vooral nogmaals proeven of er mensen zitten te wachten op een lel van een prestigieuze cabrio. Mocht dat afdoende zijn, dan overwegen de Engelsen de auto serieus in productie te nemen. In een beperkte oplage weliswaar.

Gerelateerde artikelen

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Autonieuws
Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Spyshots
Bentley Mulsanne LWB
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.