Autonieuws

Ford Mustang blaast Shelby GT350 nieuw leven in

Waar denk je aan als we Shelby GT350 zeggen? Amerikaanse muscle cars? Juist, drag racen, cubic inches en twee strepen over de auto. De GT350 is historisch bekend maar Ford schroomt niet om de naam opnieuw te gebruiken.

De originele Ford Mustang Shelby GT350 stamt uit 1965 en nu is de zesde generatie Mustang als zodoende verkrijgbaar. Na een teaser is het eindelijk zo ver, Ford heeft hem onthuld. Met zijn atmosferische 5.2 liter V8 beschikt hij over minstens 500 pk en 542 Nm. Dit vermogen wordt in goede banen geleid door een handgeschakelde zesbak die de paarden op de achterwielen zet. Om al deze Amerikaanse pony’s tot een halt te krijgen zijn vooraan zespot Brembo’s geplaatst. Deze zijn te vinden achter velgen die 19 inch meten.

Onderscheiden
Maar tijdens het rijden moet de nieuwe GT350 een stuk beter zijn dan zijn voorvader. Daarom is de spoorbreedte aan de voorzijde is vergroot, de grondspeling verlaagd en de ophanging is stijver ten opzichte van de reguliere Mustang GT. Daarnaast zorgen meerdere aerodynamische aanpassingen dat het model te onderscheiden is van de GT. Zo is er vooraan een lage splitter, een grille van carbon en is achteraan bij de vier uitlaatpijpen een diffusor te vinden. Van binnen vinden we Recaro sportstoelen, maar ook minder chroom en glimmende oppervlakken om de zonweerspiegeling tegen te gaan.

Gerelateerde artikelen

Ford gedenkt Carroll Shelby met GT500

Autonieuws
Ford gedenkt Carroll Shelby met GT500
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford warmt op voor ongetemde Mustang

Autonieuws
Ford warmt op voor ongetemde Mustang
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.