Autonieuws

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

SUV’s met vermogens waar menig sportauto niet aan kan tippen. Het is wellicht een stoute droom van velen. Bij de bekendmaking van de nieuwe X5 M en X6 M werden wij dan ook op slag blij. En nu komen de bijbehorende prijzen voor beide Duitsers ook nog voor een positieve draai zorgen.

Zoals we dat gewend zijn is de nieuwe generatie van de BMW X5 M en X6 M krachtiger geworden, maar ligt het opgegeven fabrieksverbruik van beide super-SUV's lager. En dat is terug te zien in de vraagprijzen. Stond de vorige generatie van beide modellen nog in de catalogus voor respectievelijk € 186.500 en € 189.500,-. De nieuwe X5 M wisselt van eigenaar voor € 164.700,- en de X6 M is er vanaf € 167.400,-.

Uitrusting
Waar wat krijg je precies voor dat bedrag? Nou, beide modellen beschikken over maar liefst 575 pk en 750 Nm onder het gaspedaal dat via vier uitlaatpijpen ten gehore wordt gebracht. En om het uiterlijk aan de prestaties te meten rijden ze standaard op 20 inch lichtmetalen M-velgen. Samen met een onderstel van M Performance, geventileerde en geperforeerde remschijven en de automatische transmissie moeten de X5 M en X6 M zorgen voor een denderende ervaring. Van binnen is het vooral luxe. Met veel leder en exotische materialen van BMW Individual. Ook zijn de sportstoelen zonder meerprijs geheel elektrisch en verwarmbaar.

Voor wie graag een BMW X5 M of X6 M in zijn garage wil hebben vragen we 11 april 2015 te noteren in zijn agenda. Vanaf deze datum zijn beide modellen verkrijgbaar. 

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.