Autonieuws

99% zeker dat opvolger Veyron Chiron luidt

Iedereen is er zeker van: de opvolger van de Bugatti Veyron krijgt de naam Chiron, de achternaam van een vroegere F1-piloot waaraan Bugatti zeer warme herinneringen overhoudt.

Het hing al eventjes in de lucht dat de nieuwe Bugatti Chiron zou gaan heten. Er zijn maar liefst zeven gebeurtenissen waarom deze als absolute topfavoriet werd gemarkeerd. Bugatti zelf is nog niet naar buiten getreden met de definitieve naam voor de opvolger van de Veyron - waaraan overigens de hand wordt gelegd aan de laatste exemplaren. Waarschijnlijk gebeurt dat spoedig.

Hybride-geweldenaar 
Zodra Bugatti van zich laat horen hopen we ook dat het meer bekendmaakt over de nieuwe Chiron. De geruchten dat de auto de beschikking krijgt over een W16-motor en een elektromotor als hulpcentrale om een vermogen van 1.500 pk op te kunnen wekken worden alsmaar sterker. Het maximum koppel wordt op een nog hogere waarde geschat, maar naar verluidt begrensd op 1.500 Nm om de techniek ellende te besparen. Voor concrete uitspraken over de acceleratie en de topsnelheid is het eigenlijk nog te vroeg, al ligt het natuurlijk in de lijn der verwachting dat de 2,5 seconden en de 431 km/h van de Veyron op zijn minst wordt geëvenaard en het liefst wordt overtroffen.

Gerelateerde artikelen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

7 redenen waarom de Bugatti Veyron-opvolger Chiron zou kunnen heten

Overige
1. Hij bestaat al
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.