Autonieuws

Seat Leon CC op komst?

De kans is groot dat Seat een open variant van de Leon zal gaan uitbrengen. De Leon Coupé-Cabriolet komt niet geheel onverwacht, want als sportief merk ontbreekt het bij Seat altijd al aan een Coupé of Cabriolet.

De trend van de CC-modellen blijft doorgaan. Mercedes introduceerde met de SLK een stukje techniek dat door vele fabrikanten geweldig werd gevonden. Het harde maar opklapbare dak van de coupé klapt in gemiddeld 20 seconden op en verdwijnt in de kofferbak. Binnen 20 seconden staat er een cabriolet voor je neus.
 
Volkswagen CC als basis
Peugeot volgde met de 206 CC en later de 307 CC en ook Daihatsu (Copen), Renault (Mégane CC) en Lexus (SC 430) volgden. Het rijtje met CC-cabriolets is tegenwoordig lang maar er is nog veel meer op komst. Zo komt de Ford Focus er ook als CC en komt er een Volkswagen Cabriolet op basis van de Golf. En juist daardoor is het ook voor Seat mogelijk om met een CC te komen.
 
Productie in Portugal
Aan het einde van dit jaar neemt Volkswagen haar Coupé-Cabriolet in productie. De auto zal worden gepresenteerd op de IAA in Frankfurt en zal worden geproduceerd in Portugal. De dakconstructie is ontwikkeld door Oasys. Wanneer Seat met een Leon CC op de markt zal komen, en die geruchten gaan, dan zal die zo in Portugal van de band kunnen lopen.
 
Impressie
Om alvast een indruk te krijgen van de Leon CC heeft Tim de Graag van Impressies.info alvast een impressie voor ons gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Cupra van Seat voortaan zelfstandig merk

Autonieuws
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Glimp van SEAT's familie-SUV Tarraco

Autonieuws
SEAT's familie-SUV krijgt de naam...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.