Autonieuws

McLaren Sports Series glijdt voorbij met nieuwe teaser

De McLaren P1 is tegenwoordig niet meer te vergeten. De strelende lijnen en verbluffende prestaties hebben McLaren weer op de kaart gezet na het gat waarin zij waren gevallen sinds de legendarische F1. Helaas is de hypercar niet voor ieders portemonnee geschikt én is hij al uitverkocht, maar de nieuwe Sports Series maakt het merk bereikbaarder.

Update 18 december 2014: McLaren geeft (nog) een nieuwe foto vrij en laat weten dat de auto in april op de autoshow in New York zijn debuut zal beleven.

Update 25 november 2014: McLaren heeft een nieuwe teaser verspreid van de op stapel staande Sports Series. En daarop is een detail te zien dat de liefhebber van bijzondere sportauto's ongetwijfeld het hart sneller doet kloppen, namelijk een portier dat naar boven scharniert. Precies zoals de P1 dat ook bevat. McLaren lijkt hiermee aan te willen geven dat hun nieuwe instapper niet aan exotische ornamenten zal inleveren ondanks zijn relatief lage prijskaartje.

Kaliber 911 Turbo
Een McLaren bezitten zal binnenkort niet meer enkel die stoute jongensdroom zijn. McLaren maakt zich immers op voor de introductie van de Sports Series. Dit model zal de nieuwe instapper worden en gaat de strijd aan met onder meer de Porsche 911 Turbo. Nu het Engelse merk een eerste officiële foto heeft vrijgegeven kunnen we eindelijk onze ogen de kost geven aan de jonge wulp uit Woking.

Lijnenspel
Ondanks de camouflage is al redelijk wat te zien van de Sports Series, die intern onder de naam P13 schuil ging. Hij is herkenbaar aan zijn LED-koplampen en vouwen in de motorkap. Zelfs met de voorbumper goed afgedekt is de auto direct herkenbaar als een McLaren. Wat hierbij helpt is de vergelijking met het topmodel, de P1. Dit maakt ons blij, aangezien het model onder de 650S wordt geplaatst waren we even bang dat hij wellicht meer op zijn functiegerichte broer zou lijken. Maar de designers hebben zich aan hun woord gehouden en vooral gekeken naar de 916 pk sterke hybride.

Geblazen achtcilinder
Omdat de nieuwe Sports Series onder de 650S op de markt komt, zijn de prestaties hierop afgestemd. Zo zal hij over een vermogen beschikken die tussen de 450 en 500 pk uitkomt. Welk blok hiervoor gaat zorgen wil McLaren niet kwijt, maar wij zetten ons geld in op de twinturbo 3.8 liter. Wat al wel bekend is, is dat hij een middenconfiguratie krijgt en dat het chassis uit carbon is opgetrokken.
Voor de nieuwe Engelsman in de showroom staat zullen er nog enkele maanden aan ons voorbij gaan. Maar veel geduld is echter niet nodig, hij zal in het tweede kwartaal van 2015 geïntroduceerd worden.

Gerelateerde artikelen

Eerste levensteken en details McLaren P13

Spyshots
Eerste levensteken en details McLaren P13
> Artikel lezen

Hemelse fotoshoot van McLaren P1

Fotogalleries
Hemelse fotoshoot van McLaren P1
> Artikel lezen

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

Autonieuws
McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer
> Artikel lezen

Mclaren P1 GTR toont zijn ware aard

Autonieuws
Mclaren P1 GTR toont zijn ware aard
> Artikel lezen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.