Autonieuws

Nieuwe Mazda MX-5 is ready to race

Elke keer als er de mogelijkheid is om in een Mazda MX-5 te kruipen, grijpen wij deze kans met beide handen aan. Bij de bekendmaking van de vierde generatie werd er dan ook een gat in de lucht gesprongen, en er komt nóg beter nieuws: de nieuwe Mazda MX-5 Cup!

Na vier bijzondere race-events, waaronder twee op ijs en één diep in Rusland, hebben wij met de Mazda MX-5 Cup-editie een speciale band opgebouwd. En de nu gepresenteerde nieuwe generatie van dat kekke race-autootje belooft nog meer circuitplezier te bieden.

Bijna race-klaar
Verantwoordelijk daar zoal voor is een nog snediger design, rolkooi, race-schoeisel en in het bijzonder een 2.0 liter Skyactiv-G viercilinderbenzine. Verder specificaties zoals het vermogen zullen volgend jaar pas verschijnen, aangezien Mazda nog bezig is om de laatste puntjes op de i te zetten. Maar onze handen trillen nu al van enthousiasme. 

Kant-en-klaar afgeleverd
Wel wil Mazda alvast kwijt dat, om de concurrentie gelijk te houden, alle MX-5's Cup kant-en-klaar worden aangeleverd door één bedrijf. Wie deze eer krijgt weten we niet, maar Mazdaspeed is onze gok. Deelnemende teams kunnen kennelijk dus niet de MX-5 Cup zelf vanaf de grond opbouwen, wat de onderlinge verschillen verkleind en het racen vaak spannender maakt.

Wereldwijd
De nieuwe MX-5 Cup zal in elk geval uitkomen in de Global Cup Series en deze raceklasse zal over de gehele wereld circuits aandoen. Zo wordt er onder meer gereden in Europa, Azië en Noord-Amerika. Tevens zal op dit laatste continent de finalerace plaatsvinden op, hoe kan het ook anders, de Mazda Raceway Laguna Seca. De uiteindelijke winnaar van het kampioenschap zal een hele dag mogen testen met de LMP2-bolide van Mazda Motorsports, die uitkomt in het TUDOR-kampioenschap.

Gerelateerde artikelen

Autowereld.com ten strijde in Mazda MX-5 Ice Race

Autonieuws
Autowereld.com ten strijde in Mazda MX-5 Ice Race
> Artikel lezen

Leren autorijden dankzij stoomcursus autocoureur

Reportages
Prodrive stoomcursus autocoureur
> Artikel lezen

Ijskoud raceplezier tijdens de Mazda MX-5 Ice Race

Reportages
Mazda MX-5 Ice Race
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda MX-5 trouw aan het origineel

Autonieuws
Hier is de nieuwe Mazda MX-5
> Artikel lezen

From Russia with love: Mazda MX-5 Ice Race 2014

Reportages
Dwars!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.