Autonieuws

Gefacelifte Mazda6 lekt uit

Een van de nieuwtjes op de Los Angeles Auto Show is de vernieuwde Mazda6 (Sportbreak). Helaas is het Mazda niet gelukt dit tot een verrassing te houden.

Met een vernieuwde Peugeot 508, een fonkelnieuwe Volkswagen Passat alsook een nieuwe Ford Mondeo onderneemt Mazda onmiddellijk actie met de 6 en 6 Sportbreak. Evenwel blijft de facelift vrij bescheiden. Veel meer dan een vloeiender verloop van de voorbumper en een set licht gewijzigde lichtunits lijkt het aan de buitenzijde niet te zijn. Het intensiveren van chroom bij het front mag eigenlijk geen naam hebben.

Nieuw multimediasysteem
Door de slechte kwaliteit van de foto’s is het wat lastig te ontdekken, maar het lijkt erop dat hier ook iets meer chroom is te vinden. Wel valt meteen het ontbreken van de klassieke handrem op; die is vervangen door een elektronische. Maar de grootste verandering is toch wel de ganse middenconsole. Die lijkt welhaast compleet nieuw ontworpen, met een deels vrijstaand multimediasscherm zoals we dat al kenden in de Mazda3. Ook heeft het er alle schijn van dat de klimaatbediening op de schop is gegaan. Binnenkort meer, als de LA Auto Show voor het publiek losbarst op 21 november.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève

Autonieuws
Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.