Dieselpower: Audi A8 4.2 TDI

De Audi A8 krijgt de beschikking over een nieuwe en supersterke 4.2 liter V8 dieselmotor. Met deze 326 pk sterke motor mag de A8 de titel ´sterkste dieselauto ter wereld´ dragen. De bijbehorende prestaties spreken tot de verbeelding.

Met de introductie van de Mercedes E 420 CDI liet Mercedes vol trots weten dat ze de sterkste dieselauto ter wereld hebben. Daar komt al binnen een week heel abrupt een eind aan want Audi komt met de A8 4.2 TDI Quattro. De nieuwe dieselmotor van Audi levert een vermogen van 326 pk en is daarmee nog 12 pk sterker van de Benz. Als we kijken naar het koppel dan blijft de Mercedes de absolute winnaar. Met een koppel van 650 Nm moet de A8 zijn meerdere erkennen in de 730 Nm sterke E 420 CDI.
 
Schitterende prestaties
Hoe dan ook, de A8 4.2 TDI behoort met deze motor tot de top van het segment. Hij lost de 275 pk sterke 4.0 liter TDI af en neemt genoegen met 9,4 liter diesel op honderd gereden kilometers. De prestaties zijn van een hoog niveau want in 5,9 seconden wordt de honderd kilometer per uur bereikt en sprint de auto zonder moeite door naar z´n begrensde topsnelheid van 250 km/h. Het indrukwekkende koppel van 650 Nm komt is volledig beschikbaar tussen 1.600 en 3.500 toeren per minuut. Dat zorgt voor een zeer soepel karakter van de motor. Het vermogen wordt overgebracht op alle vier de wielen (Quattro) en voor het schakelen heeft Audi een 6-traps tiptronic automaat gemonteerd.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

 
Luchtvering
De A8 4.2 TDI is voorzien van alle denkbare luxe. Comfort is gegarandeerd dankzij de luchtvering met actieve demping. Dankzij de vele moderne mogelijkheden heeft de motor een zeer stille loop en ook windgeruis of andere geluiden zijn een taboe zijn deze limousine. Het interieur is een lust voor het oog. Audi staat bekend om z´n prachtige materiaalkeuze en dat is uiteraard ook in deze A8 het geval. Leer, hout en aluminium overheersen.
 
Prijs
Aan het eind van de zomer is de A8 4.2 TDI Quattro leverbaar. De prijs in Nederland begint bij € 112.690,-.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties