Autonieuws

Kia draagt karting een warm hart toe op SEMA

Aan deze zijde van de aardbol krijgen we er weinig van mee, maar Kia heeft wel degelijk enige race-ervaring. Met enkele Optima's rijdt het zoal mee in het Noord-Amerikaanse Pirelli World Challenge Championship. En dat wil Kia onderstrepen op de SEMA Show in Las Vegas met deze Kia Ultimate Karting Sedona. Want vanuit de karts staan de beste coureurs op, is het niet.

Ayrton Senna, Alain Prost, Michael Schumacher, Sebastian Vettel en ook onze eigen Max Verstappen, het zijn enkele klinkende namen die hun racewortels hebben liggen in de karts. Kennelijk ontplooien de grootste racenamen zich in die tak van sport. Kia zelf heeft daarin geen verleden, maar dat vindt het Zuid-Koreaanse merk geen reden om de wereld van karting een warm hart toe te dragen. Met een opgekalefaterde Kia Sedona compleet met kart-trailer en karts van het Kinetic Motorsports Team wordt de SEMA Show in Las Vegas aangedaan. 

In stijl
De combi is tot Kia Ultimate Karting Sedona gedoopt en is niet bedoeld om er zelf mee het circuit op te gaan, maar als vervoer van huis dan wel werkplaats naar de paddock en retour. De witte bestickering is van vinyl en samen met de rode lak is de kleursamenstelling afgeleid van het Kinetic Motorsports raceteam. De graphics brengen een huldebetuiging aan de Kia Optima’s waarmee geraced wordt. Deze hebben binnen drie jaar al het Pirelli World Challenge Championship weten binnen te halen, iets voor Kia om trots op te zijn.

Plaats voor twee karts
Om de Sedona in de paddock niet te laten misstaan staat hij op witte 20 inch velgen en is er bovenop het dak een soort imperiaal aanwezig waar een kart in kan worden vastgezet. De kart die in Las Vegas te zien zal zijn is een CRG Bambino. Aan het rek is een zonnescherm gemonteerd die voor de nodige schaduw zorgt tussen de heats door. Om de tweede kart, een CRG Road Rebel shifter, te vervoeren hangt er een aluminium trailer aan de trekhaak die op eveneens witte 18 inch velgen rolt. Zelf is de Kia Sedona bedeeld met een 3.3 liter V6 met 279 pk en 335 Nm. Dat is ruim voldoende om de vederlichte karts en onderdelen mee te kunnen vervoeren.

Gerelateerde artikelen

Kia trekt doek van 8-persoons Sedona

Autonieuws
Kia Sedona
> Artikel lezen

Meer info over opvolger Kia Carnival

Autonieuws
Meer info over opvolger Kia Carnival
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.