Autonieuws

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Is dit eventjes bruut wakker worden! Simultaan heeft BMW de nieuwe X5 M en X6 M gepresenteerd en die zijn nog krachtiger, sneller en ordinairder dan voorheen.

Geef toe, een BMW M steelt niet alleen je hart omwille van diens prestatieniveau. Van de uitstraling, dat in de regel best een tikkeltje vulgair is, wordt het je ook behaaglijk warm van binnen. Geeft niets, daar koop je immers een BMW M voor. Wat dat betreft kunnen de nieuwe X5 M en X6 M vast ook erg bekoren. Het uiterlijk van de beide super-SUV’s imponeert nog meer dan het al deed.

Stijgers
Evenzo veel indruk maken de cijfers die rond de beide M’s circuleren. De 4.4 liter V8-biturbo gekoppeld aan een 8-traps automaat is gebleven, maar als vanzelfsprekend is dat monsterblok wel krachtiger geworden. Vier procent aan vermogen kwam erbij. Dat lijkt weinig, maar een klein stijgingspercentage bovenop een groot getal (555 pk) is alsnog een verdienstelijke winst. Nu spuwen de X5 M en X6 M er 575 pk en 750 Nm uit, wat resulteert in een knaltijd naar 100 km/h in 4,2 seconden en een (begrensde) top van 250 km/h.

Dalers
Naast stijgende zijn er ook dalende cijfers, maar dat is juist positief nieuws. Want kostte de vorige generatie X5 M op het laatst 186.500 euro, de nieuwe, alsook de X6 M, zal voor beduidend lager tarief van eigenaar gaan wisselen. Die conclusie kunnen we alvast trekken uit het significant gedaalde verbruik en inherent daaraan de CO2-uitstoot. Volgens de geijkte meetcyclus bedragen die respectievelijk 11,1 l/100 km en 258 g/km, wat 13,9 l/100 km en 325 g/km was. Bij ons belastingklimaat op auto’s werpt dat zeker haar vruchten af op de vraagprijzen. Halverwege november zullen we dit bevestigd krijgen als BMW Nederland de vanafprijzen bekend maakt.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.