Autonieuws

Fiat FCC4 Concept is mix van pick-up en SUV

Fiat’s nieuwe 500X Cross is kennelijk nog niet offroad-waardig genoeg. Daarom komt de Braziliaanse divisie van het merk met de FCC4 Concept, een ‘vierdeurs coupé met een avontuurlijke ziel' naar eigen zeggen.

Toen we de foto’s van de FCC4, een afkorting van Fiat Concept Car 4, onder ogen kregen hebben we ons eens eventjes deftig achter de oren gekrabd. Wat is dit nu weer? Ogenschijnlijk een soort kruisbestuiving tussen een pick-up en een SUV. De achterzijde baart het meeste opzien. Met de nodige fantasie heeft de FCC4 wel iets weg van de Lamborghini Urus

Kleerkast 
Afijn, apart is dit gevaarte van Fiat Brazil zeker. De FFC4 Concept meet voor Fiat-begrippen een stevige 5 meter in de lengte, is net geen 2 meter breed en 1,6 meter hoog. Hiermee claimt Fiat dan ook dat de inzittenden over een binnenruimte beschikken die vergelijkbaar is met een grote sedan. De kofferklep kan in twee ongelijke delen openklappen. Daarboven loopt een lang doorlopende achterruit. Stootplaten voor en achter versterken de ruige looks, evenals de riante bodemvrijheid en banden met grof profiel. Ludieke details zijn zoal de haarfijne LED-balken in de koplampen en de A- en B-stijl die saampjes de illusie wekken dat de auto over een zwevend dak beschikt. 

Gerelateerde artikelen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat 500X en 500X Cross zijn klaar voor verkoop

Autonieuws
Fiat 500X is er klaar voor
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.