Autonieuws

Audi R8 Competition: afscheidsnummer met circuit-invloeden

Het zit er bijna op voor de Audi R8. Binnenkort wordt die vervangen door een compleet nieuwe en met deze R8 Competition gunt Audi de huidige generatie nog eenmaal een daverend podium.

Niemand, zelfs Audi niet, had gedacht dat de R8 zo’n succes voor het merk zou betekenen. En hoewel het nieuwtje er inmiddels wel af is, kon een opvolger niet uitblijven. Ergens in 2015 rijdt die van achter de coulissen het podium op. Maar eerst nog is die beurt aan deze Audi R8 Competition. Tijdens de Los Angeles Auto Show staat deze uitzwaai-editie in de schijnwerpers.

Snelste R8 ooit
Voor de gelegenheid is de R8 Competition voorzien van een 570 pk sterke 5.2 liter V10. Samen met de R8 LMX behoort deze uitvoering daarmee tot de krachtigste Audi’s ooit. Standaard is de 7-traps S tronic-automaat met dubbele koppeling gemonteerd voor een razendsnelle acceleratie. Mede dankzij quattro-aandrijving kan er al na 3,4 seconden de 100 km/h worden doorbroken. En de topsnelheid is speciaal verhoogd tot 320 km/h. Zo snel was een Audi nog nooit!

R8 LMS
Voor het aandikken van het uiterlijk is er vooral goed gekeken naar de R8 LMS, de hardcore race-versie. Daarvan ontleent de Competition zoal de frontsplitter, diens spiegelkappen, de diffuser en de achtervleugel. Uiteraard allemaal van carbon. De koolstofvezel accenten worden gecombineerd met zwarte uitlaatsierstukken en wielen in dezelfde duistere tint. Alleen de remklauwen, die overigens om carbon-keramische schijven zitten, zorgen voor een streepje kleur.
Binnenin is ook het een en ander gedaan om de eigenaar eraan te herinneren dat er iets speciaals gaande is. Naast een zeer luxueus sportinterieur, dat de koper zelf kan kiezen, zijn de dorpels zoal voorzien van het oplichtende opschrift ‘R8 Competition’.

60 blije Amerikanen
En dan nu het slechte nieuws. Zoals dat steeds vaker lijkt te gebeuren is ook deze smaakmaker van Audi niet bestemd voor Europa, maar zijn het dit keer de Amerikanen die het voorrecht hebben. Maximaal 60 exemplaren worden er verscheept en verwacht wordt dat deze begin 2015 aanmeren aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Gerelateerde artikelen

Audi R8 LMX: 570 pk én laserverlichting

Autonieuws
> Artikel lezen

Coole blik op nieuwe, bijna naakte Audi R8

Spyshots
Coole blik op nieuwe, bijna naakte Audi R8
> Artikel lezen

Gestoord: Audi R8 GT met +1.800 pk!

Tuning & styling
Gestoord: Audi R8 GT met +1.800 pk!
> Artikel lezen

Komst Audi R8 e-tron is toch niet uitgesloten

Autonieuws
Komst Audi R8 e-tron is toch niet uitgesloten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.