Autonieuws

Aanzienlijke prijsverlaging voor Lada

Lada Holland heeft de prijzen de 110, 111 en 112 flink verlaagdverlaagd. Bovendien zijn er wat technische wijzigingen doorgevoerd. Met een vanafprijs van bijna 10 mille is de 111 bovendien de goedkoopste stationwagon van ons land.

Lada heeft alle prijzen van haar modellen aanzienlijk naar beneden toe heeft bijgesteld. Dat betekent bijvoorbeeld dat er nu een Lada (110) leverbaar is vanaf € 8.495,-, voorzien van een 1.6 achtklepper motor en standaard stuurbekrachtiging. Ook de 112 staat nu scherper op de prijslijst, met een prijs vanaf € 9.795,-. Het grootste nieuws is dat de LADA 111 stationwagon dankzij zijn nieuwe vanafprijs van € 9.995,- (voorheen € 10.999,-) de goedkoopste stationwagon van Nederland is geworden. Sterker nog, het is de enige stationwagon die onder de 10.000 eurogrens duikt. Ondanks die prijsverlaging van ruim € 1.000,- heeft de 111 een grotere en modernere 1.6 motor gekregen en ook stuurbekrachtiging is vanaf nu standaard aan boord.
 
Luxere uitvoering
Naast de prijsaanpassingen heeft Lada Holland bovendien een luxere uitvoering aan het aanbod van de 110 serie toegevoegd, die standaard wordt geleverd in combinatie met de nieuwe 1.6 16V motor. Af-fabriek zijn de luxere 16V uitvoeringen voorzien van ondermeer elektrisch verwarmde en bedienbare buitenspiegels, verwarmde voorstoelen, mistlampen vóór en lichtmetalen wielen.
 
150 auto´s in 2005...
Lada Holland heeft zich ten doel gesteld dit jaar zo’n 150 auto’s in Nederland te registreren en dankzij de huidige prijsverlagingen en de groeiende populariteit van de Niva is dat een zeer realistische verwachting. De Niva is met name bij de jeugd populair. Volgens Lada heeft de jeugd weinig last van het slechte imago van Lada en kiezen zijn voor een leuke auto voor weinig geld. Bovendien kondigde Lada recent al de productiestart van de Lada Kalina aan. “Deze auto symboliseert de nieuwe toekomst van Lada en wij hopen de auto zo snel mogelijk in Nederland uit te kunnen brengen, op zijn laatst eind dit jaar,” aldus Noordman van Lada Holland. “De Kalina is het eerste compleet nieuwe model van Lada dat in korte tijd gevolgd zal worden door een volledig nieuwe modelserie. Daarnaast staan er voor 2006 nog meer nieuwe modellen gepland, allemaal met een modernere vormgeving en dito technologie."

Gerelateerde artikelen

Dit is Lada's crossover op Dacia-basis

Autonieuws
> Artikel lezen

Na 40 jaar eindelijk nieuwe Lada Niva

Autonieuws
> Artikel lezen

Lada pakt flinkt uit op Autosalon Moskou

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault-Nissan deelt nu de lakens uit bij Lada

Autonieuws
> Artikel lezen

Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept

Autonieuws
Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.