Autonieuws

Wiebes' bijtellingvoorstel stuit op verzet van eigen achterban

Staatssecretaris Wiebes, of beter gezegd zijn plan om de autobelastingen per 2016 flink aan te scherpen, is het gesprek van de dag. Nota bene ook binnen zijn eigen partij, de VVD. De achterban daarvan is het absoluut niet eens met Wiebes’ intenties.

‘Wij gaan dit niet doen’, reageert Helma Neppérus op het onlangs ingediende belastingvoorstel van Wiebes. Volgens de VVD-politica heeft haar collega kritische geluiden van nota bene zijn eigen achterban genegeerd en grotendeels zijn eigen (belasting)plan getrokken. Ook als het aan brancheorganisaties Bovag en RAI ligt wordt Wiebes’ voorstel snel weer van tafel geveegd. Kortom, het is nog maar de vraag of de voorgestelde veranderingen van het autobelastingklimaat doorgang vindt.

Leaserijder flink duurder uit
Mocht staatssecretaris Wiebes toch zijn zin krijgen, dan gaat de leaserijder dat per 2016 flink in de portemonnee voelen. De bijtellingsklasse van 4% wordt opgeheven en zal plaatsmaken voor 7%, waarvoor alleen volledig elektrisch aangedreven auto’s in aanmerking komen. Het tarief van 14% zal bestemd zijn voor auto’s met een CO2-uitstoot minder dan 50 g/km en voor auto’s met een CO2-emissie tussen de 50 en 79 g/km zal een bijtelling van 20% van toepassing zijn. De hoogste bijtellingsklasse blijft 25%, maar leaseauto’s moeten gemiddeld minder dan 79 g/km aan CO2 uitstoten willen ze deze ontwijken. Gezien de huidige verkrijgbare wagenpark in Nederland zijn er dat niet veel, waardoor de meeste leaserijders maandelijks veel meer belasting verschuldigd zijn.  Gerelateerde artikelen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Tot 2017 geen wijzigingen autobelastingen

Autonieuws
Tot 2017 geen wijzigingen autobelastingen
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.