Autonieuws

Infiniti en Spa-Francorchamps ruziën over Eau Rouge

Infiniti en de uitbaters van circuit Spa-Francorchamps waren tot voor kort nog beste maatjes, maar nu het productiemodel van de Q50 Eau Rouge nadert zijn beide partijen in een clinch geraakt vanwege de naam Eau Rouge.

Zolang de Infiniti Q50 Eau Rouge zich in de conceptfase bevindt lijken de eigenaren van circuit Spa-Francorchamps het geen enkel probleem te vinden dat Nissan’s luxemerk de naam van ’s wereld beroemdste bocht gebruikt voor het gewin van Infiniti. Maar nu het Japanse luxemerk over wil gaan op een productiemodel en daarvoor de naam Eau Rouge wil vastleggen zijn de uitbaters van het legendarische circuit in de Belgische Ardennen in de benen gekomen. ‘Het lijkt alsof Infiniti de naam van het circuit willen stelen’, aldus circuitdirecteur Pierre-Alain Thibaut. ‘Dat is het tegenovergestelde van wat wij eerlijk noemen en daarom worden er stappen gezet om de merkregistratie aan te vechten.’

Amerika
De ruzie is overigens alleen gaande om de vastlegging van de naam Eau Rouge in Amerika. In Europa heeft circuit Spa-Franchorchamps de rechten daarvan al handen, al is dat pas sinds april van dit jaar, toen de Infiniti Q50 Eau Rouge al was voorgesteld aan de wereld. Hiermee wordt de indruk gewekt dat de eigenaren van het beroemde circuit wel een beetje hebben lopen slapen. 

Gerelateerde artikelen

Infiniti Q50 nu flink voordeliger in aanschafprijs

Autonieuws
Infiniti Q50 nu flink voordeliger in aanschafprijs
> Artikel lezen

Infiniti Q50 nu ook met benzinemotor

Autonieuws
> Artikel lezen

Infiniti zet 'Q50 Concept' neer op AutoRAI

Autonieuws
Infiniti zet 'Q50 Concept' neer op AutoRAI
> Artikel lezen

Circuitwaardige Infiniti Q50 speciaal voor Nederland

Autonieuws
Infiniti Q50 Inspiration
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.