Autonieuws

Mag het iets langer zijn: 6-deurs Binz E-klasse

Nog snel voordat de Mercedes S-klasse Maybach wordt geïntroduceerd geeft limousinebouwer Binz kennis van hun in het nieuw gestoken E-klasse Limousine. Afhankelijk van de uitvoering is er plaats voor 6 tot 8 personen.

Sinds kort is Binz onder de bedrijfsnaam Binzsport een tegenhanger van bijvoorbeeld Brabus en Carlsson, maar daar liggen hun wortels niet. Begin 19de eeuw is het allemaal begonnen met het bouwen van speciale voertuigen, zoals ambulances, brandweerwagens, rouwauto’s en – jawel – limousines. En altijd werd daarbij trouw een Mercedes-Benz als basis genomen. Tot op de dag vandaag. Vanaf 2010 krijgt Binz van de iets verderop gelegen Mercedes-fabriek in Stuttgart gestripte E-klasse’s aangeleverd die het vervolgens ombouwt tot 6 meter lange super-de-luxe limousines. En nu presenteert Binz de vernieuwde versie daarvan in navolging van de facelift die Mercedes al begin 2013 bij de gewone E-klasse doorvoerde.

111 centimeter erbij
Bij de vernieuwde Binz E-klasse Limousine draait het allemaal om cosmetische wijzigingen. In het kort komen die neer op dezelfde wijzigingen als bij de Mercedes E-klasse destijds. Technisch is er niets veranderd en ook qua luxe en comfort niet. Dat liet immers al niets te wensen over.
Ten opzichte van het origineel is de Binz E-klasse 111 centimeter langer, waarbij de wielbasis groeit van 287 centimeter naar net geen 4 meter. Er zijn verschillende stoelconfiguraties verkrijgbaar en afhankelijk daarvan kunnen zes tot maximaal acht personen in weelde vervoerd worden. Vooral in het Midden-Oosten vinden ze dat heerlijk en praktisch. Bijvoorbeeld om de kinderen naar school te brengen. Het leeuwendeel van de Binz E-klasse’s wordt daar dan ook naartoe verscheept. Veelal als E 500, al is de limousine ook verkrijgbaar als E 220, E 250 BlueTec en E 350 4Matic.

In 2010 brachten wij al eens een bezoek aan Binz om ook eventjes te rijden met de verlengde E-klasse. De reportage van het fabrieksbezoek kun je hier lezen en de rij-impressie met de limousine hier

Gerelateerde artikelen

Uniek kijkje achter de schermen bij Binz

Reportages
Binz
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz E-klasse gaat gestrekt

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klasse gaat gestrekt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.