Autonieuws

Nieuwe Mazda2 al te bezichtigen in R’dam

Rijden is helaas nog niet mogelijk, maar de nieuwe Mazda2 bezichtigen kan al wel. Uniek, want dat is maanden voor de officiële lancering en ook nog eens vrijwel om de hoek, namelijk in Rotterdam. Daartoe heeft een Mazda-dealer in de havenstad een knappe 1:1-zandsculptuur in z’n showroom laten maken.

We weten al best veel over de nieuwe Mazda2. Eigenlijk alleen de prijzen moeten nog volgen. En de mogelijkheid tot het maken van een proefrit. Echter, dat laat nog eventjes op zich wachten want de auto staat pas begin volgend jaar bij de dealer. Tenminste, van metaal, draad en rubber. Eentje van zand valt al te bewonderen bij de Mazda-dealer van Rotterdam en omstreken.

18 ton zand
Van 6 tot en met 14 oktober is met de grootst mogelijke precisie gewerkt aan een zand-replica van de nieuwe Mazda2. Kunstenaars van de Haagse World Sand Sculpting Academy gingen in de weer met maar liefst 18.000 kilogram aan speciaal zand om tot het gewenste resultaat te komen. Missie geslaagd als je het ons vraagt. O ja, voor je de rest van de showroom gaat bezoeken wel eerste eventjes je voeten vegen alsjeblieft.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

Autonieuws
Mazda2 krijgt prijskaartje
> Artikel lezen

De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed

Fotogalleries
De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.