Autonieuws

Renault Clio diesel behoudt 14% bijtelling in 2015

Per 2015 zijn de emissie-eisen voor auto's opnieuw aangescherpt. Fabrikanten die willen blijven scoren in Nederland moeten hun motoren zodoende continu updaten. Renault vormt daarop geen uitzondering, maar het is de Fransen gelukt de Clio 1.5 dCi schoon genoeg te krijgen om een 14%-status te laten behouden.

De Renault Clio doet het verdienstelijk in ons land, mede door de beschikbaarheid van de CO2-arme 1.5 dCi 90-diesel. Zakelijke rijders zijn happig op dit model omdat deze te rijden is met 14% bijtelling. Althans, tot 1 januari 2015. Daarna zou dat voorbij zijn, ware het niet dat Renault de dieselmotor heeft aangescherpt. De uitstoot zakte daardoor van 83 g/km naar 82 g/km, precies voldoende om ook volgend jaar in aanmerking te komen voor 14% bijtelling. 

Onder de loep
Om dit getal te bereiken zijn er maatregelen genomen, zoals het toevoegen van een Stop&Start-systeem, een regeneratief remsysteem en een lagedruk-uitlaatgasrecirculatie. Ook het veranderen van de versnellingsbakratio's mist zijn uitwerking niet. Meer gecharmeerd van de Clio Estate? Ook voor hen is er goed nieuws. De Clio-station valt met de 1.5 dCi 90 geniet in 2015 tevens van 14% bijtelling. 

Gerelateerde artikelen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.