Autonieuws

Gedurfd: Eve Ryn’s BMW i3

De BMW i3 is (net als iedere EV’s en hybride-aangedreven auto eigenlijk) nu niet meteen de eerste de beste die in je hoofd opkomt om eens grondig te tunen. Ook niet bij het Japanse Eve Ryn. Toch deden ze het.

Over smaak valt niet te twisten en toch is het gros van de mensen het er over eens dat de BMW i3 van nature niet moeders mooiste is. Het koetswerk hier en daar verfraaiien kan daarin soelaas bieden, al vragen wij ons sterk af of dat Eve Ryn’s bedoeling is geweest. Het eindresultaat riekt eerder op de wil om te choqueren. Zelfs een naamverandering in BMW EVO i3 klopt van geen kant. De Japanse tuner brengt geen evolutie, maar revolutie in het design van de Bimmer. Wij moeten er nog eventjes van bekomen. Wat jij?

Lagere actieradius
Volgens BMW moeten de i3 een actieradius van 130 kilometer kunnen halen en de versie met range-extender zo’n 300 kilometer. Eve Ryn rept met geen woord over technische tuning en zodoende gaan we ervan uit dat het met de EVO i3 minder ver komen is. De brede 20 inch wielen met daar omheen dito rubber spreken immers boekdelen. Mocht de opgekrikte aerodynamica al invloed hebben, dan doet de toegenomen rolweerstand dit geheid weer teniet. Opvallen doe je met de EVO i3 daarentegen wel.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde BMW i3 en i3s te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

´Elektrische Mercedes B-klasse beter dan BMW i3´

Autonieuws
´Elektrische Mercedes B-klasse beter dan BMW i3´
> Artikel lezen

BMW i3 en i8 in sportieve Lumma-jas

Tuning & styling
Lumma-saus over BMW i3 en i8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.