Autonieuws

Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen

Jeep zet de Grand Cherokee nog maar eens in het zonnetje en meteen aan de hand van de absolute topper van het gamma, de brute SRT. Die heeft een speciale Red Vapor-behandeling gekregen en loopt daarmee behoorlijk rood aan.

De mondvolle Jeep Grand Cherokee SRT Red Vapor schittert vooral door een opgedirkt uiterlijk. Zo omvat de uitvoering onder meer 20 inch velgen met een zwartchromen afwerking, talloze rode (Radar Red) of diverse chromen details en een opvallende lakkleur. In het interieur komt die laatste terug op onder meer de stoelen en deurpanelen. Binnenin genieten de bestuurder en passagiers bovendien van de Active Noise Cancellation, een systeem dat het geluid van de motor - in het interieur - doorlaat en andere omgevingsgeluiden juist dempt door een tegenfrequentie uit te zenden. 

V8 vol vermogen
Het Red Vapor-pakket is alleen van toepassing op het uiterlijk. Enerzijds nogal wiedes, want aan vermogen had de SRT al geen gebrek. Om preciezer te zijn: in het vooronder ligt een typisch Amerikaanse V8. Liefst 6.4 liter groot is het blok. De zogeheten HEMI-V8 pompt er 468 pk en 624 Nm uit, wat resulteert in een sprint van 0 naar 100 km/h in slechts vijf seconden. De topsnelheid bedraagt gezien het vermogen slechts 257 km/h, maar voor een SUV van 2.300 kilogram is dat alsnog respectvol. Grappig detail is dat de SRT Red Vapor door de zogenoemde Jeep’s Fuel Saver-technologie zuiniger met benzine zou opspringen. We moeten Jeep maar op hun woord geloven, want zuinig is nogal een relatief begrip bij auto's van dit kaliber.

Gerelateerde artikelen

Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart
> Artikel lezen

Teller van deze Jeep loopt tot 320 km/h, zonder overdrijven

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes

Autonieuws
Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee SRT8 arriveert in Nederland

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee SRT8 arriveert in Nederland
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.