Autonieuws

Tesla teast met 'D' en brengt de speculaties op gang!

Terwijl de meeste autofabrikanten deze week in Parijs modellen onthullen en conceptcars tonen aan de pers en publiek, slingert Tesla-oprichter Elon Musk een teaser het internet op. Hij twitterte deze foto met daarbij de tekst: ‘About time to unveil the D and something else’.

Juist, de D. Wat moet dat betekenen? Als we kijken naar eerder nieuws van de Amerikaanse fabrikant zien we dat ze in 2016 een autonome auto willen introduceren welke voor 90% zelf kan rijden. Zou dit kunnen? In feite wel, al zal het dan waarschijnlijk om een concept gaan. Ander nieuws, zou het een nieuw model betreffen? Tesla is bezig met de Model X en Model 3. Die eerste zou volgens de originele planning eind 2013 in productie gaan, dus de tijd is rijp. Als we naar de foto zelf kijken zien we wat voor ons gevoel lijkt op de voorkant van een Model S. Misschien komt er een variant of doorontwikkeling op Tesla’s succesvolle model?

Speculaties
Deze bovenstaande opties zouden allemaal kunnen, maar echt realistisch lijkt ons enkel de laatste. Maar wat als we het vanaf een andere manier bekijken. Er staat niet voor niet een levensgrote D op de garagedeur. Waar kan deze voor staan? We konden vier betekenissen vinden. Om terug te slaan op de autonome intenties zou hij kunnen staan voor Drive of Driver. Misschien hebben de Amerikanen veel progressie geboekt de afgelopen tijd en is het model bijna productierijp. Als tweede het kwamen we op het woord Dual. Meerdere motoren misschien? Ook al kan de Tesla een bereik van 400 km hebben, zo is gebleken uit onze eigen test, vergeleken met een auto met verbrandingsmotor is dit vrij weinig. Met een extra motor zouden ze dit kunnen verdubbelen. Verdergaand op een grotere radius zou de D kunnen staan voor Diesel. Via een kleine dieselmotor welke als range extender kan fungeren loopt het bereik aanzienlijk op. Maar dit is hoogst onwaarschijnlijk aangezien Tesla puur elektrische auto’s fabriceert. Onze laatste gok is dat de grote D verwijst naar Drag. En nee, niet een dragrace, maar weerstand. De Tesla S heeft al een lage luchtweerstand maar na verloop van tijd kan het natuurlijk worden verbeterd. Zo bereik je een beter verbruik wat gelijk staat aan een grotere actieradius.
Meneer Musk weet ons wel te prikkelen, want het kan alle kanten uit. Wij zijn zeer benieuwd wat er op 9 oktober voor nieuws bekend gaat worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Tesla’s assemblagefabriek in Tilburg geopend

Autonieuws
Tesla’s assemblagefabriek in Tilburg geopend
> Artikel lezen

Tesla Shooting Brake blijft one-off, want maker stopt ermee

Autonieuws
> Artikel lezen

Tesla Model S best verkochte auto van Noorwegen

Autonieuws
Tesla Model S best verkochte auto van Noorwegen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.